Ohita navigaatio

Suomen suurimman hotellin rakennustyöt käynnissä Helsinki-Vantaalla

Artikkeli julkaistu
16.12.2021 klo 11:54
Helsinki-Vantaan lentoaseman tulevaisuudessa
Uuden lentokenttähotellin louhintatyöt ovat alkaneet Helsinki-Vantaalla.

AVIA Real Estaten rakennuttama Helsinki-Vantaalle kohoava 13-kerroksinen kokonaisuus on Suomen suurin hotellihanke, jonka on tarkoitus avautua vuonna 2024.

Lentokenttähotellin projektinjohtourakoitsijana Skanska aloitti työmaan rakennustyöt lokakuussa 2021. Louhintatyöt jatkuvat arvion mukaan vuoden 2022 maaliskuuhun.

- Lentokenttäympäristö matkustajaliikenteineen ja hotellin alla sijaitseva kehäradan juna-asema tuovat louhintatyöhön omat haasteensa. Työsuoritukset vaativat tarkkaa koordinointia eri sidosryhmien välillä, kuten esimerkiksi lennonjohdon kanssa. Olemme innoissamme, että pyörät on saatu pyörimään, kertoo rakennuttajan projektipäällikkö Tuomas Taskula AVIA Real Estaten tiedotteessa.

Matkustajille louhintatyöt voivat näyttäytyä ajoittaisina kovina ääniä ja alkuvuodesta 2022 alkaen lyhytkestoisina liikenteen pysäytyksinä terminaali 1:n edustalla. Työt pyritään tekemään lentoaseman ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Hotellihankkeen kokonaisinvestointi on yli 120 miljoonaa euroa. Vuonna 2024 avautuva hotelli on merkittävä osa lentokenttäkaupunkia, jossa yhdistyvät joustavat ja monipuoliset palvelut niin asukkaiden, yritysten kuin matkailijoidenkin tarpeisiin.

Uuteen lentokenttähotelliin on AVIA Real Estaten mukaan tulossa yli 700 huonetta ja sisäyhteys terminaali 2:een sekä lentokentän juna-asemalle.

Matkustus