Ohita navigaatio

Suosikkituliaiset Helsinki-Vantaalta: suomalainen klassikko viehättää erityisesti eurooppalaisia

Artikkeli julkaistu
08.11.2021 klo 15:12
Naiset ostoksilla Helsinki-Vantaalla.
Helsinki-Vantaan lentoasemalla on lukuisia myymälöitä, josta on mahdollista ostaa suomalaisia tuliaisia muistoksi matkalta. Selvitimme mitkä tuotteet ovat lentomatkustajien erityisessä suosiossa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla etsitään päivittäin kauniita matkamuistoja kotiin tai maailmalle vietäväksi muistoksi Suomesta tai ihanasta matkasta. Suomalaista designia, taidetta ja tuotteita on saatavilla ympäri Helsinki-Vantaan lentoaseman.  

Klassiset Kalevalan korut ihastuttavat 

Lindroosin myymälästä löytyy paljon kauniita ja klassisia koruja ja tuotteita. Niistä Kalevalan Kuutar-korut ovat etenkin eurooppalaisten matkustajien suosimia.  

Kuutar Kalevala Koru

1940-luvulla suunniteltu Kuutar on yksi ikonisimmista Kalevala-koruista.  Riipus on saanut inspiraationsa viikinkien ajalta ja sitä on lentoaseman Lindroosista saatavilla kullan, hopean ja pronssin sävyissä.

Lindroosin rannekellovalikoimassa ovat muun muassa Cartier, Breitling, Longines, Omega, Tag Heuer, Tissot ja Tudor. Valikoimassa on uutuuksia ja klassikoita urheilu-, erikois-, arki- ja juhlakäyttöön. 

Lindroosin myymälä palvelee Schengen-porttialueella, portin 27 lähellä ja non-Schengen-porttialueella, porttialueen 37-39 läheisyydessä.

Taide antaa tilaa tulkinnalle 

Iittalan myymälästä puolestaan kerrotaan, että uusi Pompom-vaasi on ihastuttanut lentoasemalla asioivia matkustajia. Vaasin erityisyys on se, että jokainen matkustaja voi itse pohtia, mitä siinä näkee. 

Iittala Pompom vaasi

Lisäksi lentomatkustajien kerrotaan suosivanv matkamuistoiksi myös Iittalan lintuja. Valikoimassa on myös Alvar Aallon suunnittelemia Aalto-maljakoita ja Oiva Toikan Birds by Toikka -koristelintuja, Heikki Orvolan Kivi-sarja sekä Tapio Wirkkalan Pohjolan talven ja jään innoittaman Ultima Thule -sarja.  

Iittalan myymälä Schengen-porttialueella, portin 28 lähellä ja myymälä non-Schengen-porttialueella, portin 40 läheisyydessä.

Lapset ja aikuiset rakastavat muumeja 

Moomin Shopissa puolestaan vilisee niin lapsia kuin aikuisiakin. Myymälästä löytyy laaja valikoima muumituotteita. Helsinki-Vantaan lentoaseman Moomin Shop on palvellut suomalaisia ja kansainvälisiä matkustajia yli 10 vuoden ajan. Henkilökunta auttaa mielellään asiakkaita löytämään sopivat tuotteet niin arkeen kuin juhlaan, itselle ja tuliaisiksi.  

Tyttö katselee muumileluja

Suosittuihin muumituotteisiin lukeutuvat hupparit, paidat ja reput sekä pienet matkamuistot Suomesta ja Helsingistä, kuten helposti matkatavaroissa kuljetettavat Muumi- ja Suomi-aiheiset magneetit. 

Muumi matkamuistopaita

Moomin Shop Schengen-porttialueella, portin 26 läheisyydessä.

Tutustu

Kaikki Helsinki-Vantaan lentoaseman myymälät ja palvelut

Matkustus