Ohita navigaatio

Ennuste: Jäätävä sade voi vaikuttaa tiistain lentoihin 20.12.

Artikkeli julkaistu
19.12.2022 klo 15:58
Arkistointipäiväys
Lentokone harmaa taivas
Matkustus
Sääennusteen mukaan jäinen sade voi haitata Helsinki-Vantaan ja Tampere-Pirkkalan lentoasemien lentoja 20. joulukuuta 2022.

– Olemme yhdessä keskeisten lentokenttätoimijoiden kanssa varautuneet tiistain hankaliin sääolosuhteisiin. Viiveitä on mahdollisesti tulossa, jos kiitotiekapasiteettia joudutaan liukkauden vuoksi pienentämään tai lentokoneita sulattelemaan tavallista enemmän, Helsinki-Vantaan kiitotie- ja asematasotoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa Finaviasta arvioi.

Tiistaiksi ennustettu jäätävä sade voi muuttaa kiitotien ja lentoaseman asematason pinnat erittäin liukkaaksi. Sää on haastava myös siksi, että alijäähtynyt vesi voi jäätyä kiinni lentokoneiden siiville ja moottoreihin. Tämän hetkisen ennusteen mukaan jäinen sade voi kestää koko päivän.

Pyydämme matkustajia varautumaan viiveisiin sekä seuraamaan oman lentoyhtiön ohjeita ja tiedotusta mahdollisten peruutusten ja pitkien viiveiden osalta. Lentoyhtiöt vastaavat myös matkatavaroita koskeviin tiedusteluihin.

– Turvallinen ja sujuva lentoliikenne on kaikkien lentoasemalla toimivien yritysten ja koko kenttähenkilöstön toiminnan selkäranka. Finavia vastaa kiitoteiden ja asematason liukkauden torjunnasta, lentoyhtiöt lentokoneiden jäänpoistosta ja moottoreiden sulattamisesta sekä lennonjohto saapuvan ja lähtevän lentoliikenteen mahdollisista kiitotierajoituksista.

Tämänhetkisen tiedon perusteella jäätävää sadetta olisi odotettavissa paitsi Helsinki-Vantaan ja Tampere-Pirkkalan lentoasemilla myös Tallinnassa ja Riiassa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot ovat saatavilla Finavian verkkosivuilta.

Lue lisää

Miksi lennot voivat viivästyä talvisilla keleillä? Puheenvuoro: Finavian lentoasemien lumiosaaminen on monen lentokenttätoimijan saumatonta yhteistyötä