Ohita navigaatio

Ennuste: Lumi ja jäätävä sade voivat vaikuttaa lentoihin torstai-iltana 29.12.

Artikkeli julkaistu
28.12.2022 klo 15:58
Arkistointipäiväys
Lumen puhdistusta kiitoradalta lumipyryssä.
Matkustus
Sääennusteen mukaan jäätävä sade ja runsas lumisade voivat haitata Helsinki-Vantaan, Turun ja Tampere-Pirkkalan lentoasemien lentoja 29. joulukuuta 2022.

– Yhdessä keskeisten lentokenttätoimijoiden kanssa olemme varautuneet hankaliin sääolosuhteisiin. Viiveitä voi tulla, jos kiitotiekapasiteettia joudutaan olosuhteiden vuoksi vähentämään tai lentokoneiden moottoreita sulattamaan, Helsinki-Vantaan kiitotie- ja asematasotoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa Finaviasta arvioi.

Torstaiksi ennustettu jäätävä sade alkaisi puolilta päivin ja runsasta lumisadetta tulisi iltapäivällä.

Jäätävä sade voi muuttaa kiitotien ja lentoaseman asematason pinnat erittäin liukkaaksi. Sää on haastava myös siksi, että alijäähtynyt vesi voi jäätyä kiinni lentokoneiden siiville ja moottoreihin.

Pyydämme matkustajia varautumaan viiveisiin torstaina 29. joulukuuta iltapäivän ja illan lentojen osalta. Omalta lentoyhtiöltä saa tietoa mahdollisista peruutuksista ja tavallista pidemmistä viiveistä. Lentoyhtiöt vastaavat myös matkatavaroita koskeviin tiedusteluihin.

Lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot saa Finavian verkkosivulta:

Lue lisää

Miksi lennot voivat viivästyä talvisilla keleillä? Puheenvuoro: Finavian lentoasemien lumiosaaminen on monen lentokenttätoimijan saumatonta yhteistyötä