Ohita navigaatio

Kotimaan matkustajat voivat nyt tehdä ostoksia Helsinki-Vantaan lentoaseman tax-free-myymälöissä

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
10.03.2022 klo 08:22
Kaksi matkustajaa ostoksilla tax-free-myymälässä
Matkustus
Suomen sisällä matkustavien ja Suomeen saapuvien matkustajien ostosmahdollisuudet laajenevat Helsinki-Vantaan lentoaseman myymälöissä. Lakimuutoksen myötä matkustajat voivat jatkossa asioida kaikissa lentoaseman liikkeissä.

Kaikki matkustajat voivat jatkossa ostaa tax-free-myymälöiden tuotteita, kuten makeisia, kosmetiikkaa ja tuliaisia. Toistaiseksi tupakka- ja alkoholituotteita voivat ostaa vain ulkomaille lähtevät matkustajat.

Kotimaan matkustajien ostoksiin sisältyvät arvonlisä- ja valmisteverot, kuten muihinkin EU-maihin matkustavien ostoksiin. Myynti EU:n ulkopuolelle matkustaville matkustajille on jatkossakin verotonta.

Finavian lentoasemista tax-free-myymälöitä on Helsinki-Vantaan lentoasemalla sekä Schengen- että non-Schengen-alueella.

– Hienoa, että kotimaan matkustajien ostosmahdollisuudet lentoasemalla monipuolistuvat! Uskomme, että kotimaiset matkustajat löytävät tax-free-myymälöiden laajan tarjonnan Helsinki-Vantaan lentoasemalla, iloitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman kaupallisen liiketoiminnan johtaja Nora Immonen Finavialta.

– Tätä muutosta on odotettu. Suomi on ollut eurooppalaisittain poikkeus, joten esimerkiksi Lappiin Helsinki-Vantaan kautta matkustavan keskieurooppalaisen turistin on ollut vaikea ymmärtää, miksi emme ole voineet myydä hänelle mitään myymälöistämme. Olemme todella iloisia, että pystymme nyt palvelemaan kaikkia lentokentän matkustajia ja tarjoamaan heille laajan valikoiman kansainvälisten huippubrändien ja vahvojen kotimaisten brändien tuotteita asiantuntevien myyjiemme opastamana, kertoo toimitusjohtaja Sini Syväjärvi Dufryn myymälöitä Helsinki-Vantaalla operoivasta WDFG Helsinki Oy:stä.

Aiemmin lentoasemien tax-free-myymälät ovat voineet myydä arvonlisäverottomia tuotteita vain EU:n ulkopuolelle suuntaaville matkustajille. Tuotteita on voitu myydä myös Suomen ulkopuolelle muihin EU-maihin matkustaville, mutta tällöin myynti on ollut verollista.

Tax-free-myyntiä koskeva lakimuutos astui voimaan 25. helmikuuta 2022.