Ohita navigaatio

Runway Bar avautui uudeksi kohtaamispaikaksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
14.03.2022 klo 11:56
Runway Barin ravintolatoimenjohtaja Timo Nyyssönen
Matkustus
Uuden baarin ravintolatoimenjohtaja Timo Nyyssönen toivoo Runway Barista kohtaamispaikkaa Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta matkustaville. Runway Bar avautui lentoaseman uuteen tuloaulaan 1. joulukuuta 2021.

– Tavoitteenamme oli kehittää baarikonsepti, jonka ytimessä ovat laadukkaista raaka-aineista koostuvat cocktailit, ainutlaatuinen lentoasematunnelma ja suomalainen kädentaito. Kun konsepti valmistui, baarin nimi syntyi ikään kuin itsestään, Nyyssönen kertoo.

Finavian Helsinki-Vantaan lentoasemalla toteuttaman kehitysohjelman myötä kaikki Suomeen tulevat matkustajat saapuvat samaan tuloaulaan, jossa heitä tervehtivät uudet ravintolat, kahvilat ja myymälät. Myös Runway Bar sijaitsee tuloaulassa, lentoaseman vilkkaassa solmukohdassa ennen turvatarkastusta, mikä tekee siitä oivallisen kohtaamispaikan.

– Olemme luoneet viihtyisän paikan, jossa niin ystävät, läheiset kuin työporukatkin voivat tavata toisensa ennen matkalle lähtöä, tai sieltä kotiin saavuttaessa, Nyyssönen sanoo.

Baarin sisustus herättää matkustajissa ihastusta: reissun tunnelmaa luovat lentokoneiden seinäpelti, Finnairin Airbus 320 -lentokoneen valaisimet sekä kattoon LED-näytöillä heijastettu kiitotie.

Tarkasti kehitetyn cocktail-menun takaa löytyvät tv:stä tutut kasvot

– Mielenkiintoa herättävän ulkokuoremme lisäksi valttikorttimme muodostuu rautaisesta osaamisesta. Tiskimme takaa löytyy niin maailmanluokan baarimestareita, kokkeja kuin lentäjiäkin, Nyyssönen paljastaa.

Runway Baria pyörittää ravintolapäällikkö Jan Lindgren, joka tunnetaan muun muassa Masterchef Suomi -kilpailusta. Lindgren yhdessä henkilökuntansa kanssa paljastuu myös cocktail-menun kehittäjäksi.

– Kaikki cocktail-juomiemme raaka-aineet, kuten siirapit, on valmistettu alusta alkaen omin käsin. Parhaillaan kehitämme omaa kanelivodkaa, Nyyssönen kertoo.

Tulevaisuudessa Nyyssönen haaveilee laajentavansa toimintaansa myös lentoaseman porttialueelle.

– Runway Bar on käyntikortti ammattimaisen jengimme osaamisesta ja monien vuosien kokemuksesta. Uskon, että löydämme paikkamme matkustajien sydämissä ja kenties pääsemme laajentamaan jonain päivänä myös porttialueelle, Nyyssönen haaveilee.

Tutustu Runway Bar -baariin