Ohita navigaatio

Lentomatkustajien oma olohuone uudistui Helsinki-Vantaan porttialueella

Artikkeli julkaistu
24.01.2023 klo 12:15
Hiljaisen huoneen sisäänkäynti
Matkustus
Uudistunut Olohuone Maja on avoinna Helsinki-Vantaan matkustajille portilla 52. Olohuoneesta löytyy nyt myös hiljainen huone.

Olohuone Maja on kaikille matkustajille avoin tila, jossa voi rentoutua, hiljentyä ja verrytellä ennen lentomatkaa.

– Olemme iloisia siitä, että voimme tarjota uudistuneet tilat matkustajiemme käyttöön. Haluamme, että matkustajillamme on mahdollisuus viihtymiseen ja rauhoittumiseen terminaalissa ja nämä tilat tarjoavat siihen hyvän mahdollisuuden, Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajapalveluyksikön päällikkö Hanna Hämäläinen Finaviasta sanoo.

Huoneesta löytyy matkustajille muun muassa erillinen hiljainen huone, puolapuut ja rennot lepotuolit. Tila on avoinna ympäri vuorokauden passintarkastuksen jälkeisellä porttialueella.

Hiljainen huone avautui matkustajille

Finavian hiljattain uudistama tila tarjoaa nyt myös hiljaisen huoneen, jonne voi piipahtaa levähtämään, rauhoittumaan, meditoimaan tai hiljentymään. Lentoaseman oma hiljainen huone syntyi yhteistyössä Vantaan seurakunnan kanssa lentokenttätyön selvityshankkeen tuloksena.

Huoneen mallintamisessa hyödynnettiin erilaisia hiljaisia tiloja niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

– Hiljaisen huoneen tarkoituksena on palvella jokaista lentokentällä työskentelevää ja vierailevaa ihmistä vakaumuksesta riippumatta. Hiljainen huone syntyi monikatsomuksellisen yhteistyön tuloksena, kertoo lentokenttätyön hankeasiantuntija Hanna Similä Vantaan seurakunnasta.

Hiljainen huone avattiin matkustajien käyttöön tammikuussa 2023. Huoneessa voivat vierailla matkustajat, joiden lento lähtee non-Schengen-alueelta.