Ohita navigaatio

Oulun lentoaseman taksijärjestelyissä muutoksia 1.1.2024 alkaen

Artikkeli julkaistu
25.10.2023 klo 14:19
Oulun lentoaseman pääsisäänkäynti ja sininen terminaalirakennus.
Matkustus
Finavia on solminut sopimuksen taksiyhtiö OTAXI Oulun (Oulun Aluetaksi Oy) kanssa taksipalveluiden tarjoamisesta Oulun lentoasemalla 1. tammikuuta 2024 alkaen. Vuoden 2022 alussa Oulun lentoasemalla toiminnan aloittanut Mankkaan Taksi Oy jatkaa taksipalveluita myös vuodenvaihteen jälkeen.

Finavia tavoitteena on parantaa taksien saatavuutta Oulun lentoasemalla etenkin vilkkaimpien ja hiljaisimpien tuntien aikana. Sopimustaksitoiminnan tavoitteena on turvata taksien saatavuutta ja palvelun laatua, jotka sujuvoittavat matkustamista.

–Kilpailutimme taksipalvelut Oulun lentoasemalla ensimmäisen kerran loppuvuodesta 2021. Sopimustaksitoiminnan tavoite on taata matkustajille sujuvat ja toimivat taksiyhteydet kaikkina vuorokauden aikoina, Oulun lentoasemapäällikkö Liisa Sallinen sanoo.

Oulun lentoasemalla sopimustaksien taksitolpat sijaitsevat aivan terminaalin pääovien edessä, jotta siirtyminen terminaalista taksiin olisi mahdollisimman helppoa. Mankkaan Taksi Oy jatkaa taksipalveluita terminaalista katsottuna ensimmäisellä taksitolpalla. OTAXI Oulu toimii 1.1.2024 alkaen Oulun lentoaseman toisella taksitolpalla.

Kaikilla Finavian lentoasemilla on paikat myös muiden taksiyhtiöiden autoille, ja ne voivat tuoda ja hakea matkustajia kuten aikaisemmikin. Lisäksi Oulun lentoasemalla on jatkossakin erikseen varattu alue ennakkoon tilatuille takseille. Matkustajat voivat jatkossakin vapaasti valita taksiyhtiön, jota haluavat käyttää.

Siirry tästä Oulun lentoaseman verkkosivulle.