Ohita navigaatio

Vaasan lentoasemalla juhlittiin lentoyhtiö SAS:n paluuta – Tukholmaan lennetään taas viikoittain

Artikkeli julkaistu
03.04.2023 klo 16:32
Avajaistunnelmia Vaasassa
Reitit & Kohteet
Lentoyhtiö Scandinavian Airlines avasi uudelleen yhteyden Vaasan ja Tukholman välillä. Kolmen vuoden tauon jälkeistä paluuta juhlistettiin maanantaina 3. huhtikuuta 2023 Finavian lentoasemalla.

SAS:n säännölliset reittilennot Vaasan lentoasemalta Tukholman Arlandan lentoasemalle alkoivat jälleen maanantaina 3.4. Vaasasta lennetään Tukholmaan pääsiäisen aikaan kolmesti viikossa, ja viikkovuoroja on viikosta 16 eteenpäin yhteensä viisi. Tällöin SAS liikennöi reittiä maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Avajaistunnelmia Vaasassa

Kuva: Matkustajia astumassa Tukholman ensilennolle.

– Olemme erittäin iloisia, että reitti Vaasasta Tukholmaan on avautunut jälleen. Yhteys näiden kahden pohjoismaisen kaupungin välillä on tärkeä osa Finavian lentoasemien kasvavaa reittiverkostoa, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Odotettua ensilentoa juhlittiin Vaasan lentoasemalla aurinkoisissa tunnelmissa. Avajaisia oli paikan päällä todistamassa Finavian edustajien lisäksi muun muassa Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry sekä SAS:n Euroopan myyntivastaava Niko Ek.

Avajaistunnelmia Vaasassa

Kuva: Ensilentoa oli toivottamassa tervetulleeksi Finavian, SAS:n, Vaasan kaupungin, Vaasanseudun kehityksen ja Pohjanmaan kauppakamarin edustajia.

Good to be back! SAS on palannut Vaasaan kolmen vuoden odotuksen jälkeen. Tämä on hieno päivä ja vastaanotto on ollut todella lämmin. Reitin palaaminen on todellakin yhteistyön tulosta. Vaasa–Tukholma-reitille on erittäin vahva kysyntä, ja reitti mahdollistaa hyvät yhteydet maailmalta Vaasaan ja Vaasasta maailmalle, Niko Ek sanoi avajaispuheessaan.

Tukholman reitti avaa matkustajille lukuisia sujuvia jatkoyhteyksiä Skandinaviaan ja ympäri Eurooppaa.

SAS operoi Vaasa–Tukholma-yhteyttä CRJ-900-suihkukoneella, johon mahtuu 90 matkustajaa. Arvioitu lentoaika on 45 minuuttia.

Avajaistunnelmia Vaasassa
Avajaistunnelmia Vaasassa

Lue lisää:

Lähes 150 suoraa reittiä ympäri maailmaa: katso Finavian lentoasemien kesäkauden reittilistaus