Ohita navigaatio

Viisi upeaa luontokohdetta, jotka kannattaa kokea Lapissa

Artikkeli julkaistu
12.10.2023 klo 15:46
Aurinko lumisten puiden yllä.
Reitit & Kohteet
Kokosimme yhteen Finavian Lapin lentoasemien päälliköiden parhaat vinkit. Näissä kannattaa vierailla pohjoisen lomalla.

Rovaniemi

Pinta-alaltaan Rovaniemi on Euroopan suurin kaupunki. Rovaniemen keskustan asemakaava on Alvar Aallon suunnittelema ns. Poronsarvikaava, missä keskusta jää poron pään sisään ja pohjoiseen, länteen ja etelään vievät tiet muodostava sarvet.

Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia on huomattava määrä, kuten Rovaniemen kulttuuri ja hallintokeskus.

Ounasvaara Lapissa.

"Kaihuanvaara on Rovaniemen salattu helmi. Se sijaitsee 60 kilometriä Rovaniemeltä itään päin Kemijoen varressa. Talvella sen laelta löytyy tykkylumen peittämät puut ja kesällä sen monipuoliset reitit ovat tutustumisen arvoisia."

"Auttiköngäs on kaunis retkikohde kaikkina vuodenaikoina. Siellä on yksi Suomen hienoimmista putouksista ja voi nauttia aarniometsän rauhasta. Alueella on myös näköalatorni, josta voi nähdä alueen muita vaaroja ja ikimetsiä.”

Revontulet Lapissa.

Kittilä

Kittilä tarjoaa paljon ja lyhyen ajomatkan päässä on upeita matkailu- ja luontokohteita Levin ja Pallas-Yllästunturin alueella. Kannattaa katsella ulos myös lentoasemalla, sillä sieltä avautuvat upeat maisemat kohti Aakenus- ja Yllästuntureita. Illansuussa heijastuu kaunis auringonlasku tuntureiden takaa.

Kittilän lentoasema palvelee Kittilää, Kolaria ja Muoniota sekä Sodankylää ja Enontekiötä. Sen alueella sijaitsevat Levi ja Ylläs, Pallas, Olos sekä Pyhä-Luosto.

Laskettelija umpihangessa Pyhällä.

”Kittilän alue tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on paljon upeita luontokohteita. Erityisesti Pallasjärven Punaiset hiekat ja maailman puhtain ilma Sammaltunturilla. Koko kansallispuiston alueella on rauhoittavat maisemat.”

Maastopyöräily Lapissa.

Ivalo

Ivalossa tuntureiden päältä näkee selkeässä säässä kauas: Pyhä-Nattaset, Otsamotunturi, Kiilopää ja Kaunispää. Useat vähän tuntemattomammatkin tunturit on kivuttavissa ja näkemisen arvoisia.

Ivalo on Suomen pohjoisin lentoasema.

"Inarijärvi on häikäisevä ja jylhä. Upea kesät talvet niin kaamoksessa kuin keskiyön auringossa. Kesällä järvellä veneestä ihailtaessa tai tunturin huipun päältä nähtynä."

"Kiilopää, Tuulispää sekä Tuulisjärvi tarjoavat huikeat maisemat ja näkymät. Kiilopään laskeminen talvella pulkalla on uskomattoman hauskaa vielä aikuisenakin."

Lumiset puut Ylläksellä.

Tutustu Finavian Lapin lentoasemiin

Rovaniemen lentoasema

Kittilän lentoasema

Ivalon lentoasema

Kemi-Tornio

Kuusamo

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran 7.2.2022.

Kuvat:

Tiina Törmänen/Visit Finland
Vastavalo/Marko Junttila/Visit Finland
Konsta Punkka/Visit Finland
Flatlight Films/Visit Finland
Mika Viitanen/Visit Finland
Juha Laine/Visit Finland