Ohita navigaatio

Finavian henkilöstöjohtajaksi nimitetty Maria Fyrstén

Artikkeli julkaistu
11.03.2024 klo 15:00
Maria Fyrsten_potretti
Ihmisiä & Ilmailua
Diplomi-insinööri Maria Fyrstén aloittaa 1. kesäkuuta 2024 Finavian henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Tehtävässään hän vastaa Finavian henkilöstötyön johtamisesta ja kehittämisestä.

Maria siirtyy Finaviaan Fazer Groupista, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2015 alkaen eri liiketoiminnoissa henkilöstöasioista vastaavana johtajana. Aiemmin Maria on toiminut myös kansainvälisissä henkilöstöjohtamisen tehtävissä Fiskarsilla sekä Capgeminillä konsulttina ja henkilöstön kehittämisestä vastaavana päällikkönä. Lisäksi hän on työskennellyt Tampereen teknillisessä yliopistossa tutkijana ja opetustehtävissä. Finavialla Maria Fyrstén raportoi toimitusjohtaja Kimmo Mäelle.

– Meille Finaviassa on tärkeää, että henkilöstömme on strategiamme ytimessä. Marialla on laaja kokemus ja näkemys henkilöstöjohtamisen eri osa-alueilta, ja olen varma, että hänen johdollaan pääsemme viemään yhtiömme ja henkilöstötyömme tavoitteita määrätietoisesti eteenpäin, toimitusjohtaja Kimmo Mäki sanoo.

Finavia-konserni tuottaa palveluja lentoyhtiöille ja matkustajille. Finavia työllistää 2 530 ammattilaista 20:n lentoaseman operoinnin, ylläpidon ja kehittämisen monipuolisissa tehtävissä ympäri Suomea.

– Odotan innolla, että pääsen henkilöstöjohtajana tukemaan Finaviaa onnistumaan strategisissa tavoitteissaan. Finavian henkilöstö tekee hienoa, ammattimaista työtä monissa erilaisissa rooleissa sujuvan matkustamisen eteen. Koen tärkeäksi myös sen, että tulevaisuudessa yhtiö haluaa olla yhä monimuotoisempi työpaikka. On hienoa päästä edistämään yhtiön strategian toteutumista ainutlaatuisessa, kansainvälisessä ja jatkuvasti kehittyvässä toimintaympäristössä, Maria Fyrstén kommentoi.

Marian aloittaessa Finavian pitkäaikainen henkilöstöjohtaja Kaarina Soikkanen siirtyy eläkkeelle. Soikkanen on työskennellyt Finaviassa vuodesta 1988, joista vuodesta 2008 lähtien yhtiön henkilöstöjohtajana.

– Haluan koko yhtiön puolesta lämpimästi kiittää Kaarinaa sitoutuneisuudesta ja pitkästä, ansiokkaasta työurasta. Kaarinan ihmisläheinen työskentelytapa ja vahva kokemus on ollut hyvin arvokasta ilmailutoimialan nopeissa muutoksissa. Toivotamme Kaarinalle mitä parhainta myötätuulta tuleviin vaiheisiin, Mäki kiittää.