Varaa joulunaikaan riittävästi aikaa pysäköintiin, lähtöselvitykseen, turvatarkastukseen sekä ostoksilla ja syömässä käymiseen lentoasemalla.

Tässä vinkkejä, joiden avulla matkustaminen sujuu mukavasti ja mutkattomasti myös joulunpyhinä:

Pakkaa jouluruuat oikein lentokoneeseen

Pakkaa elintarvikkeet, ruuat ja juomat, ruumaan menevään matkatavaraan. Tällaisia ovat esimerkiksi:

  • joululaatikot
  • täytekakut ja muut leivonnaiset
  • rahkatuotteet ja levitteet kuten sinappi, voi ja tuorejuustot
  • säilykkeet ja mätituotteet
  • glögit ja muut juotavat

Joulukinkun, tortut, piparit ja konvehdit voit ottaa mukaasi matkustamoon käsimatkatavarana.

Vinkkejä Helsinki-Vantaan kautta matkustaville

Helsinki-Vantaan lentoasema on tavalliseen tapaan avoinna ympäri vuorokauden myös jouluna ja vuodenvaihteessa. Osa myymälöistä, ravintoloista, kahviloista ja muista palvelupisteistä on kuitenkin avoinna poikkeusaukioloaikoina.

Varmista pysäköintipaikka haluamaltasi Helsinki-Vantaan paikoitusalueelta. Tee varaus verkkopalvelussamme tai Helsinki Airport -mobiilisovelluksella.

Helsinki-Vantaalla talvivaatteet voi etelänmatkan ajaksi jättää säilytyspalveluun. Airpro Travel Services 24h -palvelu sijaitsee terminaali 2:n palvelukerroksessa. Voit jättää tavaroita myös säilytyslokeroihin, joita on terminaali 1:ssä ja 2:ssa. Säilytysaika on enintään 8 vuorokautta.

Helsinki-Vantaalla on tänä vuonna runsaasti jouluisia tarjouksia ja ideoita pukinkonttiin. Poimi omasi ja nauti lentomatkailun eduista! Saat jouluostoksesi lahjapakettiin maksutta ja samalla voit osallistua #kissforgood-hyväntekeväisyyskampanjaan.

Joulumatkalle maakunnasta

Muut Finavian lentoasemat ovat avoinna lentoliikenteen mukaan. Katso tarkemmat lisätiedot kunkin kentän omilta kotisivuilta.