Ketkä voivat tehdä ostoksia lentoasemalla?

Kaikki matkustajat voivat tehdä lentoasemalla ostoksia ja viihtyä palveluiden äärellä.
  • Ulkomaille lähtevät matkustajat voivat tehdä edullisia ostoksia kaikista myymälöistä. Kun lennät EU:n ulkopuolelle, Kanariansaarille tai Ahvenanmaalle, alkoholi- ja savukeostokset ovat verottomia.
  • Kotimaahan lähtevät voivat myös tehdä ostoksia kaikissa lentoaseman myymälöissä. Poikkeuksena on, että duty-free myymälöistä kotimaan matkustajat eivät voi ostaa alkoholi- ja tupakkatuotteita.
  • Kaikilla saapuvilla matkustajilla on oikeus tehdä ostoksia kaikissa terminaalissa sijaitsevissa kaupoissa. Saapuvia matkustajia palvelee myös matkatavarahihnojen luona sijaitseva myymälä. Suomeen saapuvilla matkustajilla ja Suomen sisäisillä lennoilla jatkavilla matkustajilla ei ole kuitenkaan oikeutta ostaa alkoholi- ja tupakkatuotteita duty-free myymälöistä.

Hae Helsinki-Vantaan kahviloita, ravintoloita, kauppoja ja muita palveluita

Lentoasemalta ostetut tuotteet voi viedä matkustamoon

Turvatarkastuksen jälkeiseltä alueelta ostetut kosmetiikka-, parfyymi- ja alkoholituotteet saa viedä lentokoneen matkustamoon.

  • Jos vaihdat konetta, anna kassalla kaikki matkaliput lopulliseen matkakohteeseen asti. Helsinki-Vantaan myymälät pakkaavat jatkolentojen nestemäiset ostokset EU-määräysten mukaisesti.
  • Jos vaihdat konetta EU-maiden ulkopuolella, selvitä etukäteen omalta lentoyhtiöltä, millaiset nestesäännöt kyseissä maassa on. Nestesäännöt voivat olla erilaiset kuin EU-maissa.

Vastaanottajien, saattajien ja matkustajien käytettävissä ovat ennen turvatarkastusta sijaitsevat myymälät ja muut palvelupisteet.

Lisää tietoa nesterajoituksista ja turvatarkastuksesta