Ketkä voivat tehdä ostoksia lentoasemalla?

Kaikki matkustajat voivat tehdä lentoasemalla edullisia ostoksia ja viihtyä palveluiden äärellä. Kaikki ovat tervetulleita myymälöihimme ja ravintoloihin.
  • Ulkomaille lähtevät matkustajat voivat tehdä edullisia ostoksia kaikista myymälöistä. Kun lennät EU:n ulkopuolelle, Kanariansaarille tai Ahvenanmaalle, alkoholi- ja savukeostokset ovat verottomia. 

  • Kotimaahan lähtevät voivat myös tehdä ostoksia kaikissa lentoaseman myymälöissä. Poikkeuksena on, että tax-free myymälöistä kotimaan matkustajat eivät voi ostaa alkoholi- ja tupakkatuotteita. 

  • Saapuvilla matkustajilla on oikeus tehdä ostoksia kaikissa terminaalissa sijaitsevista kaupoista. Saapuvia matkustajia palvelee myös matkatavarahihnojen luona sijaitsevat myymälät. Ulkomailta saapuva matkustaja voi ostaa kaikkia tuotteita, mutta Suomen sisällä matkustavilla ei ole oikeutta ostaa alkoholi- ja tupakkatuotteita tax-free myymälöistä. 

Hae Helsinki-Vantaan kahviloita, ravintoloita, kauppoja ja muita palveluita 

Lentoasemalta ostetut tuotteet voi viedä matkustamoon 
 

Turvatarkastuksen jälkeiseltä alueelta ostetut kosmetiikka-, parfyymi- ja alkoholituotteet saa viedä lentokoneen matkustamoon. 
 

  • Jos vaihdat konetta, anna kassalla kaikki matkaliput lopulliseen matkakohteeseen asti. Helsinki-Vantaan myymälät pakkaavat jatkolentojen nestemäiset ostokset EU-määräysten mukaisesti. 
     
  • Jos vaihdat konetta EU-maiden ulkopuolella, selvitä etukäteen omalta lentoyhtiöltä, millaiset nestesäännöt kyseissä maassa on. Nestesäännöt voivat olla erilaiset kuin EU-maissa. 

Vastaanottajien, saattajien ja matkustajien käytettävissä ovat ennen turvatarkastusta sijaitsevat myymälät ja muut palvelupisteet. 

Lisää tietoa nesterajoituksista ja turvatarkastuksesta