Kulkuyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on helppo saapua omalla autolla, joukkoliikenteellä, taksilla tai pyörällä.

Kulkuyhteydet

Pysäköinti

Lentoasemalle saapuminen omalla autolla on helppoa ja mukavaa. Voit valita itsellesi sopivan pysäköintialueen (P1 Premium, P2, P3, P4 ja P5). Suosittelemme pysäköinnin varaamista ennakkoon, jolloin varmistat paikkasi haluamaltasi alueelta parhaaseen hintaan. Pysäköintialueilla on yhteensä 400 sähköauton latauspaikkaa. Finavian pysäköinti on aina lähimpänä lähtöporttiasi.

Vuokra-autot

Helsinki-Vantaalla palvelee useita autovuokraamoita, joiden toimipisteet löytyvät tuloaulasta pysäköinnin neuvontapisteen edustalta. Voit vuokrata auton ennakkoon autovuokraamon nettisivuilta tai soittamalla. Lue lisää auton vuokraamisesta.

Bussi

Bussiasema sijaitsee lentoaseman tuloaulan edustalla ja sieltä liikennöi lähi- ja kaukoliikenteen bussit. Helsingin keskustaan pääset HSL:n linjalla 615. Matka-aika Helsinki-Vantaalta Helsingin keskustaan on noin 40 minuuttia ja tarvitset matkalle ABC -lipun. Lippuja voi ostaa HSL:n mobiilisovelluksella tai lippuautomaatista laiturialueella. Lisätietoa hinnastoista ja lipuista saat HSL:n sivuilta.

Juna

Juna-asema sijaitsee Helsinki-Vantaan tuloaulan yhteydessä. Lähiliikenteen P- ja I-junat kulkevat Helsingin keskustasta ja Tikkurilasta lentoasemalle tihein vuorovälein.Lentoasemalta Helsingin keskustaan tarvitset ABC -lipun. Lippuja voi ostaa HSL:n mobiilisovelluksella tai lippuautomaatista laiturialueella. Lisätietoa hinnastoista ja lipuista saat HSL:n sivuilta. Kaukoliikenteessä voit valita määräasemaksi ”Helsinki lentoasema” ja matkustaa samalla lipulla lähiliikenteen junalla Tikkurilasta Helsinki-Vantaalle.

Taksi

Katettu taksiasema palvelee matkustajia Helsinki-Vantaan tuloaulan edustalla. Taksit palvelevat ympäri vuorokauden. Lue lisää takseista.

Pyörä

Katettu pyöräparkki löytyy suoraan sisäänkäynnin vierestä bussiaseman edustalta osoitteessa Lentäjäntie 1. Pyöräparkki on maksuton ja valvotulla alueella sijaitsee kymmeniä tukevia telineitä, joihin pyörän saa lukittua rungosta. Pyöräparkissa ei ole mahdollisuutta ladata sähköpyörää. Finavia ei vastaa pyöräparkkiin jätetystä omaisuudesta.

Matkustajan saattaminen ja hakeminen

Voit saattaa matkustajan Helsinki-Vantaan pääsisäänkäynnin edustalle. Pääsisäänkäynti on 2. kerroksessa lähtevien matkustajien tasolla.

Voit noutaa saapuvan matkustajan tuloaulasta, jonka edustalla sijaitsee lentoaseman pikaparkki. Pikaparkkiin voi pysäköidä auton odotuksen ajaksi. Halutessasi voit myös pysäköidä Finavian muille pysäköintialueille pidemmäksi aikaa, esimerkiksi P2 -alue sijaitsee terminaalin kyljessä.

Ajo-ohjeet ja kartta Helsinki-Vantaan lentoasemalle