Poliisi

Lentoaseman palvelupiste palvelee ensisijaisesti lentomatkustajia, joilla on kiireellinen tarve passille.

Palvelupiste sijaitsee sinilasisessa toimistorakennuksessa noin 150 metrin päässä terminaali 2:sta. Poliisin palvelupisteeseen pääsee kävellen tuloaula 2B:n uloskäynniltä katettua jalkakäytävää pitkin Hotelli Hiltonin suuntaan. Sisäänkäynti tapahtuu B-rapusta, joka on myös toimistorakennuksen pääsisäänkäynti.

Lentoaseman poliisi palvelee lentomatkustajia seuraavissa asioissa:

  • Normaalitoimituksella tilattu passi sekä pikapassi noudetaan pääsääntöisesti Matkahuollon valitusta toimipaikasta.
  • Väliaikainen passi: Jos passisi on unohtunut kotiin, poliisi voi tehdä heti käteen saatavan väliaikaisen, yhden matkan ajaksi tarkoitetun passin. Huomaa, että tällainen väliaikainen passi ei aina välttämättä kelpaa kaikkiin maihin. Vain yksi passi voi olla voimassa. Väliaikainen passi voidaan tehdä ja tulostaa asiakkaalle useammassa poliisin palvelupisteessä. Passien tulostus onnistuu Vantaan pääpoliisiaseman, Järvenpään, Porvoon sekä lentoaseman palvelupisteen lupapalvelussa.

Lentokentän palvelupiste palvelee vain kiireellisissä tapauksissa ja pääsääntöisesti lentomatkustajia. Lentokentän palvelupisteessä on aukiolojen puitteissa valmius väliaikaisten passien tekoon.

  • Express-passi: Lentoaseman poliisi ottaa vastaan myös lentomatkustajien viiden vuoden passihakemuksia tapauksissa, joissa lento on lähdössä parin päivän sisällä. Kyseessä on tällöin niin sanottu express-passi. Express-passit valmistuvat kello 16 mennessä, jos hakemus on jätetty samana päivänä ennen kello 11 ja ehditty myöntää poliisin toimesta. Kello 11 jälkeen jätettyjen hakemusten osalta, passin voi noutaa seuraavana arkipäivänä.

Expresspassin noudon voi valita seuraavista kolmesta noutopisteestä:

  • Matkahuolto Helsinki: Kampin keskus Narinkka 1, 00100 HKI.
  • Verkkokauppa.com: Tyynenmerenkatu 11, 002200 HKI
  • Helsinki-Vantaan lentoaseman R-kioski: Lentoasema T2 tuloaula 2A.

Lentoaseman poliisiasemalla otetut valokuvat käytetään ainoastaan passihakemukseen. Niitä ei esimerkiksi voi ottaa mukaan viisumihakemusta varten.

Lue lisää

Poliisi: Passin myöntäminen

Mitä matkustusasiakirjoja mukaan?