Poliisi

Lentoaseman palvelupiste palvelee ensisijaisesti lentomatkustajia, joilla on kiireellinen tarve passille.

Palvelupiste sijaitsee sinilasisessa toimistorakennuksessa noin 150 metrin päässä terminaalista. Poliisin palvelupisteeseen pääsee kävellen tuloaulasta ulkokautta katettua jalkakäytävää pitkin Hotelli Hiltonin suuntaan. Sisäänkäynti tapahtuu B-rapusta, joka on myös toimistorakennuksen pääsisäänkäynti.

Lentoaseman poliisi palvelee lentomatkustajia seuraavissa asioissa:

  • Normaalitoimituksella tilattu passi sekä pikapassi noudetaan pääsääntöisesti Matkahuollon valitusta toimipaikasta.
  • Väliaikainen passi: Jos passisi on unohtunut kotiin, poliisi voi tehdä heti käteen saatavan väliaikaisen, yhden matkan ajaksi tarkoitetun passin. Huomaa, että tällainen väliaikainen passi ei aina välttämättä kelpaa kaikkiin maihin. Vain yksi passi voi olla voimassa. Väliaikainen passi voidaan tehdä ja tulostaa asiakkaalle useammassa poliisin palvelupisteessä. Passien tulostus onnistuu Vantaan pääpoliisiaseman, Järvenpään, Porvoon sekä lentoaseman palvelupisteen lupapalvelussa.

Lentokentän palvelupiste palvelee vain kiireellisissä tapauksissa ja pääsääntöisesti lentomatkustajia. Lentokentän palvelupisteessä on aukiolojen puitteissa valmius väliaikaisten passien tekoon. Voit hakea passia Poliisin sivuilta.

Lue lisää

Poliisi: Passin myöntäminen

Mitä matkustusasiakirjoja mukaan?