Lentoaseman joulumuistio

Helsinki-Vantaan lentoliikenne on perinteisesti joulun alla vilkasta. Helsinki-Vantaalle on hyvä tulla ajoissa torstaista 22. joulukuuta alkaen aina jouluaaton iltapäivään asti. Tänä vuonna myös Rovaniemellä on kiireistä koko joulukuun ajan.

Aikaa on hyvä varata riittävästi pysäköintiin, matkatavaroiden jättöön, turvatarkastukseen sekä kahvilassa ja ostoksilla käyntiin. Alla on vinkkejä, joiden avulla matkustaminen sujuu mukavasti ja mutkattomasti myös joulunpyhinä.

Näin pakkaat jouluruuat lentokoneeseen

Pakkaa elintarvikkeet, ruuat ja juomat ruumaan menevään matkatavaraan. Tällaisia ovat esimerkiksi:

  • joululaatikot
  • täytekakut ja muut leivonnaiset
  • rahkatuotteet ja levitteet kuten sinappi, voi ja tuorejuustot
  • säilykkeet ja mätituotteet
  • glögit ja muut juotavat

Joulukinkun, tortut, piparit ja konvehdit voit ottaa mukaasi matkustamoon käsimatkatavarana.

Vinkkejä Helsinki-Vantaan kautta matkustaville

Helsinki-Vantaan terminaalit ovat jouluna ja vuoden vaihteessa avoinna ympäri vuorokauden. Osa kaupoista, kahviloista ja muista palvelupisteistä voi olla suljettu tai avoinna rajoitetusti. Katso joulun ajan poikkeusaukioloajat täältä.

Jos haluat varmistaa autollesi pysäköintipaikan haluamaltasi Helsinki-Vantaan paikoitusalueelta, tee varaus verkkopalvelumme kautta tai Helsinki Airport -mobiilisovelluksella.

Helsinki-Vantaalla talvivaatteet voi etelänmatkan ajaksi jättää säilytyspalveluun. Airpro Travel Services 24 h sijaitsee terminaali 2:n palvelukerroksessa. Voit jättää tavaroita myös säilytyslokeroihin, joita löytyy terminaali 1:stä ja 2:sta. Säilytysaika on enintään 8 vuorokautta.

Helsinki-Vantaalla on tänä vuonna runsaasti jouluisia tarjouksia ja ideoita pukin konttiin. Poimi omasi ja nauti lentomatkailun eduista.

Joulumatkalle maakunnasta

Muut Finavian lentoasemat ovat avoinna lentoliikenteen mukaan. Aukioloajat saat tästä.

Rovaniemen lentoasemalla on paljon matkustajia koko joulukuun ajan.