Liiketoimintamme

Finavia-konserni tuottaa lentoliikenteen palveluja lentoyhtiöille ja matkustajille.

Finavialla on kaksi liiketoiminta-aluetta: Helsinki-Vantaan lentoasema ja verkostolentoasemat. Tytäryhtiömme Airpro Oy tuottaa maahuolinta- ja matkustajapalveluita

Liikevaihtomme muodostuu lentoliikenteen tuotoista sekä muista tuotoista; joita ovat pysäköintituotot, kaupalliset tuotot, kiinteistöjen vuokratuotot sekä Airpron tuotot.

Helsinki-Vantaa on Suomen päälentoasema ja palvelutasoltaan Pohjois-Euroopan paras lentokenttä. Ainutlaatuisen maantieteellisen sijaintinsa ansiosta Helsinki-Vantaa on portti idän ja lännen välillä.

Verkostolentoasemat tarjoavat sujuvat yhteydet alueiden ja maakuntien elinkeinoelämälle ja vapaa-ajanmatkustajille. Alueellisia lentoasemia on yhteensä 19, joista 17 palvelee matkustajaliikennettä ja kaksi sotilas- ja yleisilmailua.

Lapin lentoasemat ovat portti Pohjolan elämyksiin: puhdas luonto, lumi, revontulet ja joulupukki ovat vain muutaman askeleen päässä.

Lue lisää liiketoiminnastamme vuosikertomuksesta

Tutustu lentoasemiimme

Airpro Oy

Finavia on merkittävä investoija

Lentoliikenteen yhteiskunnalle tuottamat taloudelliset ja sosiaaliset hyödyt ovat merkittävät.

  • Lentoliikenne työllistää suoraan tai välillisesti noin 100 000 ihmistä.
  • Osuus Suomen bruttokansantuotteesta on noin kolme prosenttia.
  • Ilmailualan valtiolle maksamat suorat ja välilliset verot ovat noin 2,5 miljardia euroa.

Finavian lentoasemilla toimii noin 1 500 yritystä, jotka työllistävät liki 20 000 ihmistä.

Me Finaviassa investoimme lentoasemiemme kehittämiseen jatkuvasti. Toteutamme vuosittain lentoasemillamme korjaus- ja ylläpitoinvestointeja kuten kiitoteiden päällystyksiä ja terminaalien uudistamista kymmenien miljoonien edestä

Investoinnit parantavat lentoasemien ja usein myös lentokentän lähialueiden palveluita, ylläpitävät hyviä lentoyhteyksiä ja tarjoavat työpaikkoja suomalaisille.

Yksistään Helsinki-Vantaan 10-vuotinen kehitysohjelma on työllistänyt lähes 17 000 ihmistä (htv) ja ohjelman kotimaisuusaste on noin 90 prosenttia.

Merkittävimmät panostukset olemme viime vuosina tehneet Helsinki-Vantaan ja Lapin lentoasemille, mutta samaan aikaan olemme kehittäneet myös muita lentoasemiamme.

Helsinki-Vantaan kehitysohjelma 2013-2023

Lapin lentoasemien ja muiden alueellisten lentoasemien investoinnit