Skip navigation

Finavia pitää ensi vuonna yleisilmailijoiden kausikorttihinnat ennallaan

Artikkeli julkaistu
05.11.2013 klo 07:00
Yleisilmailun kausikortin hinta pysyy vuoden vaihteen jälkeen nykyisellä tasolla. Pitämällä yleisilmailijoiden kausikorttien hintatasot alhaisina Finavia mahdollistaa yleisilmailua lentoasemillaan eri puolilla Suomea.

Finavian tavoitteena on omalta osaltaan edistää suomalaista ilmailukulttuuria ja mahdollistaa yleisilmailu myös tulevaisuudessa. Yleisilmailu on Finavialle voimakkaasti alikatteellista, sillä siitä saatavat tulot jäävät oleellisesti alle yleisilmailun aiheuttamien kustannusten. Finavia tukee suomalaista yleisilmailua vuosittain sadoilla tuhansilla euroilla.

Alikatteellisuudesta huolimatta Finavia haluaa mahdollistaa yleisilmailulle laajat palvelut eri puolilla Suomea osana yhteiskuntavastuuta ja yhteiskunnallista palvelutehtävää sekä varmistaa osaltaan ilmailukulttuurin kehittyminen.

Viime kesänä toteutettu kausikorttihinnoittelu on suunniteltu tukemaan yksityis- ja harrasteilmailua ja se kattaa myös lentoaseman liikenne- ja paikoitusmaksut. Kausikorttien hinnoittelun uudistamisen tavoitteena on edistää eri asiakasryhmien erilaisten palvelutarpeiden huomioimista sekä huomioida koneen lentoonlähtöpaino.

Uusi hinnoittelumalli on yleisilmailijoille tasavertaisempi, koska se huomioi kausikortin käyttötarkoituksen ja sillä suoritettavat operaatiomäärät.

Ihmisiä & Ilmailua Raportointi