Skip navigation

Finavian mobiilisovellus palkittiin parhaana

Artikkeli julkaistu
06.11.2013 klo 08:26
Kolme henkilöä ottaa vastaan palkinnon
Teleforum ry:n ja Teknologiateollisuus valitsivat jo toisen kerran parhaat suomalaiset mobiilipalvelut. Finavia palkittiin omassa sarjassaan parhaiten mobiilia palveluissaan hyödyntävänä julkisen sektorin toimijana.

Valtakunnallisessa Paras mobiilipalvelu 2013 -kilpailussa oli mukana yli sata ehdokasta kolmessatoista sarjassa, joissa haettiin muun muassa parhaita asiointi-, viihde- ja yrityspalveluita. Finavia palkittiin Helsinki Airport -älypuhelinsovelluksestaan.

- Tämä pitäisi monistaa kaikille kansainvälisille lentokentille, tuomaristo totesi perusteluissaan.

Voittosa Helsinki Airport -sovellus on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi iOs-, Android- ja WindowsPhone -puhelimille ja tableteille. Se on saavuttanut suuren suosion myös käyttäjien keskuudessa.

Tuomariston puheenjohtajana toimineen asunto- ja viestintäministeri Pia Viitasen mukaan Suomen menestyminen tulee jatkossa perustumaan entistä enemmän palveluiden tuottamiseen ja digitaaliset palvelut ovat tärkeässä roolissa tässä kehityksessä.

Lapsille suunnattu Math Elements -oppimispeli arvioitiin suurimman kansainvälisen potentiaalin omaavaksi palveluksi ja vei pääpalkinnon Paras Mobiilipalvelu 2013 -kilpailussa.

Finavia on parin viimeisen vuoden aikana panostanut paljon verkkopalveluittensa mobiilikäytettävyyteen. Elokuun lopulla Finavia avasi uudet, responsiivista suunnittelua hyödyntävät internetsivut. Ne ovat käytetävissä niin pöytäkoneilla, tableteilla kuin älypuhelimillakin.

Finavia on myös saanut palkinnon parhaana sosiaalista mediaa hyödyntävänä lentoasemana. Helsinki Airport voitti viime vuonna ensimmäisen sijan kansainvälisessä Best Airport in Social Media -kilpailussa.

Lähde: Teleforumin ja Teknologiateollisuuden lehdistötiedote 5.11.2013

Kuvassa Finavian IM-johtaja Jarno Puttaa ottaa vastaan Finavian palkinnon.

Kehitys Raportointi