Skip navigation

Helsinki-Vantaan ennätys rikki: Nyt 15 miljoonaa matkustajaa

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
19.12.2013 klo 14:23
Henkilö haastattelee toista lentokentällä.
Helsinki-Vantaalla juhlittiin, kun lentoaseman vuotuinen matkustajamäärä kipusi ennätykselliseen 15 miljoonaan. Samanaikaisesti lentoasemalla valmistaudutaan 20 miljoonan matkustajan rajapyykkiin.

"15 miljoonan matkustajan maaginen raja on meille tärkeä saavutus. Matkustajamäärien positiivinen kehitys osoittaa, että olemme tehneet hyvää työtä sujuvan matkustuskokemuksen eteen lentoyhtiöiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa", sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

15. miljoonas matkustaja saapui torstaina 19. joulukuuta iltapäivällä lennolla AY842. Hän on Jiayang Zhuo. Hän oli tulossa Amsterdamista ja jatkoi matkaa Shanghaihin.

Vastaanottokomiteassa Axl Smith, lentoaseman johtaja ja tietenkin joulupukki

Herra Jiayang Zhuo sai ikimuistoisen vastaanoton lentoasemalla astuttuaan koneesta terminaaliin. Vastaanottajien joukossa oli paitsi lentoaseman johtaja, myös joulupukki sekä Voice of Finland -juontaja Axl Smith. Musiikkiesityksestä vastasivat Ikenna Ikegwuono ja Miika Pylkkänen.

"Tällä tavalla me juhlimme hienoa merkkipaalua, mutta samanaikaisesti valmistaudumme tulevaan. Helsinki-Vantaan historian laajin kehittämisohjelma käynnistyy heti tammikuussa, ja pian 2020-luvun alkupuolella lentoaseman kautta kulkee 20 miljoonaa matkustajaa. Se onkin sitten uuden juhlan paikka", Haapasaari sanoo.

Kehittämisohjelman myötä kasvatetaan Helsinki-Vantaan lähtöselvitys- ja vaihtomatkustuskapasiteettia ja parannetaan lentoaseman liikennejärjestelyjä. Tavoitteena on varmistaa Helsinki-Vantaan vahva kilpailuasema Euroopan ja Aasian välisessä vaihtoliikenteessä.

Tiesitkö tämän Helsinki-Vantaasta?

- Kuluvana vuonna Helsinki-Vantaa on valittu Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi (Skytrax).
- Terminaaleissa on ilmainen ja rajoittamaton langaton nettiyhteys kaikille matkustajille ja lentoasemalla vieraileville.
- Suorin reitti Euroopan ja Aasian välillä kulkee Helsinki-Vantaan kautta.

Raportointi