Skip navigation

Pipo-ostoksilla

Artikkeli julkaistu
02.09.2013 klo 05:39

Englanninkielisessä maailmassa se tunnetaan ainakin nimillä beanie, stocking cap, tuque ja toque – tai materiaaliin ja somisteisiin viitaten esimerkiksi woolen hatina ja bobble hatina. Se voidaan valmistaa neulomalla, virkkaamalla, ompelemalla. Jokaiseen säähän ja tyylin on omanlaisensa.

Suomalaiset puhuvat piposta, ja herkkäkorvaisimmat heistä käyttävät sitä maan eteläisissäkin osissa puolet vuodesta, loppusyksystä kevääseen.

Kampauksen latistumisesta viis, kunhan pää pysyy lämpimänä! Suomen kouluissa noudatetaan muodin muuttuessa vuorotellen välituntien pipopakkoa ja sisätilojen pipokieltoa. Pipo on statement siinä missä sen hylkääminenkin.

Joko sinulla on omasi?

finnishfavourites4_jharkonen.jpg

Luksuksella viimaa vastaan! Pesukarhunkarvatupsulla ja Swarovskin kristalleilla somistettu Nortonin pipo (99.90 EUR) on ARG Airport Fashionin omaa designia.
ARG Airport Fashion
GATES 13–14 AND 32–40 (LONG HAUL)

finnishfavourites2_jharkonen.jpg

Tuliaisena Suomi-pipo lämmittää paitsi kantajansa päätä myös mieltä. Suomen lipusta sävynsä lainannut pipo-kaulaliina-setti (15.90 EUR) vie sinivalkoisiin tunnelmiin reippaasti, Robin Ruthin pipo (12.90 EUR) hieman hillitymmin.
Stockmann Shop
GATE 26

finnishfavourites1_jharkonen.jpg

Perheen pienimpien päät suojaa pehmeä Muumi-pipo (15.90 EUR), jota valmistetaan monissa väreissä ja kuoseissa. Tiesithän, että muumihahmot ja Muumilaakson monet tarinat ovat suomalaisen Tove Janssonin luomia?
Moomin Shop
GATES 26–27

finnishfavourites3_jharkonen.jpg

Eikö pipo puhuttele? Kietaise kaulaasi ja päähäsi lämmin huivi. Ril'sin silkki-villahuivia (69.00 EUR) on saatavilla useissa väreissä.
Luhta Shop Airport
GATE 30

Pidätämme oikeuden hinta- ja valikoimamuutoksiin.

Teksti: Terhi Kivikoski-Hannula
Kuvat: Jari Härkönen

Matkustus