Skip navigation

Travellink: Tänne suomalaiset matkustavat jouluna

Artikkeli julkaistu
17.12.2013 klo 09:12
Lentokone laskeutuu.
Matkatoimisto Travellinkin tekemän tutkimuksen mukaan Lontoo on suomalaisten suosituin matkakohde jouluna. Aivan kuten ruotsalaisten ja norjalaistenkin. Tanskalaiset matkustavat puolestaan Wieniin.

- Suomalaiset ja tanskalaiset tekevät enemmän matkoja joulun aikaan kuin viime vuonna. Ruotsalaiset ja norjalaiset sen sijaan matkustavat vähemmän, kertoo Travellinkin Suomen maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Euroopan suurkaupungit vievät lähes koko joulumatkojen potin. Vain Thaimaan pääkaupunki Bangkok pääsee joulumatkojen Top-5 listalle.

Travellinkin mukaan matkojen keston piteneminen näkyy selvänä trendinä yhtiön matkoissa ympäri vuoden. Kun matkalle lähdetään, ollaan matkalla useampia päiviä kuin aikaisempina vuosina.

Koska joulun- ja uudenvuodenvapaat ovat pitkät tänä vuonna, useat jättävät matkojen varaukset myöhäiseksi. Travellinkin kautta edullisia matkoja on vielä runsaasti saatavissa.

Joulumatkojen Top 5 -lista

Tänne suomalaiset matkustavat jouluna:

  1. Lontoo (2)
  2. Berliini (4)
  3. Bangkok (1)
  4. Malaga (8)
  5. Pariisi (5)

Tiedot perustuvat Travellinkin tekemään tutkimukseen, joilla selvitettiin 17 000 pohjoismaalaisen matkustustapoja joulun ja uudenvuoden välillä. Tutkimuksen pohjana käytettiin Travellinkin varauksia, jotka on tehty 28.11.2013 mennessä ajalle 16.12.2013 – 4.1.2014.

Matkustus