Skip navigation

Travellink: Hit reser finländarna i jul

Article published
17.12.2013 kl 09:12
Airplane landing.
London är det hetaste resmålet i jul. I vilket fall för finländare, norrmän och svenskar. Danskarna åker helst någon helt annanstans. Till Wien.

Det visar färska siffror från internetresebyrån Travellink, som undersökt drygt 17 000 nordbors resemönster mellan jul och nyår.

− Finländare och danskar reser mer i jul än förra året medan svenskar och norrmän har dragit ned på resandet under samma period, säger Anne-Marjut Väänänen, chef Travellink Finland.

Det är Europas storstäder som gäller för nästan hela slanten. Utanför Europas gränser är det bara Thailands huvudstad Bangkok som platsar på julresornas topp-fem-lista.

− Vi ser en tydlig trend i finländarnas resande över helåret. När vi väl reser så är vi borta i fler antal dagar, säger Anne-Marjut Väänänen.

Det är en bra jul- och nyårshelg i år. I vilket fall för alla som vill ta ut få semesterdagar men ändå vara lediga länge.

− Eftersom jul- och nyårshelgen är lång i år ser vi att många resor bokas sent. Och, det bästa av allt, det finns fortfarande många resor kvar till en billig peng, säger Anne-Marjut Väänänen.

Topp-fem-lista juldestinationer

Hit reser finländarna i jul:

1. London (2)
2. Berlin (4)
3. Bangkok (1)
4. Malaga (8)
5. Paris (5)

 

Resa