Finavia skapar smidiga och ansvarsfulla flygplatsupplevelser

Finavia är ett flygplatsbolag som ägs av finländare. Vi förvaltar och utvecklar 20 flygplatser runt om i Finland. Våra kunder är flygbolagen och flygpassagerarna.

Genom våra flygplatser förbinder vi Finland med världen

Vi bygger smidiga internationella och inhemska flygförbindelser tillsammans med flygbolagen, regionerna och turistoperatörerna.

Vår uppgift är att för vår del se till att Finland är lättillgängligt och att vårt land är känt som ett attraktivt resmål. Vi på Finavia gör ett arbete utan vilket världen skulle vara långt borta.

Finavias flygplatser

Finavias och dess flygplatsers historia

Vårt kundlöfte är For Smooth Travelling – smidigt resande

Nöjda kunder och högklassig service är en hjärtefråga för oss. Vi har fått internationellt erkännande och utmärkelser för vårt arbete med kundnöjdhet i över två decennier.

Vi kan hantera stora helheter, från krävande byggprojekt till komplicerad logistik, människoströmmar och data. Vi samarbetar väl med våra kunder och partner. Allt detta möjliggörs av experter inom olika områden som trivs med sitt arbete och utvecklas ständigt.

Utmärkelser som beviljats Finavia

Helsingfors-Vanda kundnöjdhetsutmärkelser

Vårt mål är en mer hållbar flygtrafik

Ansvarsfullhet är grundstenen i vår verksamhet, och säkerhet styr allt vi gör. Vi tar ansvar för miljön och människorna.

Vi gör vårt bästa för att göra Finavia till en bra arbetsplats. I vårt klimatarbete sätter vi ribban högt: vi siktar på koldioxidnegativa flygplatser. Vi vill påverka hållbarhet genom flygtrafikens hela värdekedja.

Vårt hållbarhetsprogram

Karriär inom Finavia

Våra värden styr vårt arbete

  • Säkert – Säkerheten är grunden för allt vi gör.
  • Kundorienterat – Vi överträffar kundens förväntningar med en utmärkt kundupplevelse och serviceattityd.
  • Med vilja till förnyelse – Vi har viljan och förmågan att förnya oss öppet tillsammans med våra partner.
  • Ansvarsfullt – Vi bryr oss om och tar ansvar för människor och miljön.