Skip navigation

Bongaa huippubarista Helsinki-Vantaan Starbucksissa

Artikkeli julkaistu
23.07.2014 klo 10:16
Nainen tekemässä kahvijuomaa.
Erikoiskahveistaan tunnetun Starbucks-kahvilaketjun baristat ovat ottaneet toisistaan mittaa kansainvälisessä kilpailussa. Kärkikaksikkoon ylsivät SSP Finlandin Riina Karetin ja Jukka Karjalainen, joiden taidonnäytteitä pääsee maistelemaan välillä myös Helsinki-Vantaan Starbucksissa.

Kansainväliseen Starbucks Barista Championship -kilpailuun osallistui kesäkuussa baristoja sekä Pohjoismaiden että Belgian Starbuckseista. Kilpailussa arvosteltiin muun muassa baristojen tekniikkaa, työskentelyä, esiintymistaitoa ja kahvituntemusta.

Kilpailun kärkikaksikkoon nousivat suomalaiset Riina ja Jukka, molemmat Helsinki-Vantaan Starbucksin kasvatteja. Ensimmäisen sijan napannut Riina vakuutti tuomariston varmoilla ja tasaisilla suorituksillaan sekä intohimollaan, tietotaidollaan ja rakkaudellaan kahvia kohtaan.

Huippubaristan tunnistaa Coffee Master -essusta

Riinan ja Jukan kotipisteenä on tällä hetkellä Stockmannin Starbucks, mutta molemmat vierailevat edelleen säännöllisesti Helsinki-Vantaan pisteessä jakamassa kahvitietouttaan. Riinan ja Jukan tunnistaa tällöin mustasta Coffee Master -essusta.

Riinan, Jukan ja muiden huippubaristojen valmistamia erikoiskahveja voivat nauttia lentoasemalla sekä matkustajat että saattajat ja vastaantulijat. Kuumana kesäpäivänä maistuu esimerkiksi kylmä vanilja-frappucino. Valikoimaan kuuluu myös herkullisia leipiä, muffinsseja ja kakkupaloja.

Helsinki-Vantaan Starbucks: sijainti ja aukioloajat
SSP:n tiedote

Matkustus