Skip navigation

Duty free houkuttelee shoppailemaan

Artikkeli julkaistu
14.09.2014 klo 07:00
Dutyfree myymälä lentoasemalla.
Tax free -ostoksia voi perustella sekä järjellä että tunteella.

Kova kilpailu on saanut lentoasemien duty free -myymälät parantamaan valikoimiaan ja palveluaan. Suurimpien lentoasemien valikoimat hakkaavat mennen tullen monet ostoskeskukset, ja myymälät ovat auki jopa ympäri vuorokauden.

Hintakilpailua kiristää nettikauppa ja entistä helpompi hintavertailu. Tästä kaikesta hyötyy tietysti matkailija!

Tuliaisia ja luksusta tarjoushinnoin

Duty free -shoppailussa on monta hyvää puolta.

Lentoasemalle täytyy joka tapauksessa tulla hyvissä ajoin, joten kerrankin on aikaa ostoksille. Lentojen välinen vaihtoaika kuluu myymälöissä kuin siivillä. Tuliaiset saa hankittua kätevästi ilman turhaa kantamista, ja samalla pääsee eroon taskun pohjalle jääneestä ulkomaan valuutasta.

Helsinki-Vantaan duty free -myymälöiden uusi omistaja lupaa luoda lentoasemalle uuden, kansainvälisen tason ostosmaailman.

Rutiinireissuihin ylelliset duty free -myymälät tuovat ripauksen luksusta. Mitä jos kerrankin kokeilisi uutta tuoksua?

Useimmat hinnat ovat suurin piirtein arvonlisäveron verran ostoskatujen hintoja edullisemmat, vaikka duty free -ostokset eivät Euroopan sisäisillä lennoilla enää verovapaita olekaan. Myymälöissä on monesti ostopäätöstä helpottavia hintavertailumerkintöjä.

Alkoholi- ja tupakkatuotteita voi edelleen ostaa verotta silloin, kun matka suuntautuu EU:n ulkopuolelle, Ahvenanmaalle tai Kanarian saarille.

Lisäksi lentokentillä törmää entistä useammin hyviin tarjouksiin, ja vain lentoasemilla saatavilla oleviin erikoispakkauksiin.

Helsinki-Vantaan myymälät nousevat uudelle tasolle

Helsinki-Vantaan kaikki duty free -myymälät ovat siirtyneet World Duty Free Groupille. Yli sadalla maailman lentokentällä operoiva WDFG lupaa Helsinki-Vantaalle entistä parempaa palvelua ja uusia brändejä. Valikoimaa aiotaan laajentaa, ja matkustajia hemmotella yhä houkuttelevimmilla tarjouksilla.

Helsinki-Vantaan duty free -myymälät


Sinua voi kiinnostaa myös

Luvassa maailman parhaita ostoksia

Lähdössä rantalomalle? Nämä kannattaa ostaa kentältä


Teksti: Minna Kalajoki, Mediafocus Oy
Kuva: Finavia

Matkustus