Ohita navigaatio

Finavia tuo arktisen luonnon ja suomalaista nykymuotoilua lentoasemalle

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
09.04.2014 klo 07:00
Arkistointipäiväys
Havainnekuva Helsingin lentokentän uudesta alueesta.
Matkustus
Finavia on avannut Helsinki-Vantaan lentoasemalle Suomen luontokeskus Haltiassa aiemmin esillä olleen Luonnos-näyttelyn. Finavia tuo näin palan pohjoisen luontoa ja sen innoittamaa muotoilua kansainvälisten ja kotimaisten matkustajien ihailtavaksi.

Luonnos-näyttelyssä on esillä 12 suomalaisen nykymuotoilijan taidonnäytteitä, joihin he ovat saaneet inspiraationsa Lapin maisemista, väreistä, äänistä ja materiaalista. Näyttelyn tavoitteena on tuoda esille paitsi suomalaista osaamista, taidetta ja muotoilua myös Suomea mielenkiintoisena matkailumaana.

Lentoasemajohtaja Ville Haapasaaren mukaan erilaiset näyttelyt ja tapahtumat ovat tärkeä osa lentoaseman palveluita ja Suomi-kuvaa. Helsinki-Vantaan 15 miljoonasta matkustajasta vajaa puolet on ulkomaalaisia. Heille lentoasema on ensimmäinen ja usein myös ainut kosketus Suomeen.

– Luonnos-näyttelyllä haluamme jättää kansainvälisten matkustajien mieliin muistikuvia kauniista ja mystisestä maastamme, ja saada heidät näin valitsemaan Suomen seuraavaksi matkakohteekseen, Haapasaari jatkaa.

Näyttely liittyy vahvasti Finavian kehittämisohjelmaan, jonka tavoitteena on parantaa Helsinki-Vantaan kilpailukykyä kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa ja vahvistaa kentän asemaa merkittävänä lentoliikenteen solmukohtana Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä.

– Haluamme tuottaa ylivertaisen matkustajakokemuksen Helsinki-Vantaan kautta kulkeville matkustajille ja tarjota heille uusia ja yllätyksellisiä palveluita. Haltian suuren suosion saavuttanut Luonnos-näyttely on oivallinen esimerkki tästä, Haapasaari sanoo.

Näyttely kuuluu Finavian Art Port -taidekonseptiin, joka tuo esille suomalaista taidetta ja muotoilua sekä tarjoaa matkustajille mieleenpainuvia kokemuksia ja mahdollisuuden rentoutua hektisessä lentokenttämiljöössä.

Jo transfer-pysähdyksellä Haltiaan

Espoon Nuuksiossa sijaitseva Suomen luontokeskus Haltia esittelee koko Suomen luonnon helmet saman katon alla, ja on vain 45 minuutin päässä lentoasemasta.

– Toivomme, että tutustuttuaan lentoaseman Luonnos-näyttelyyn vaihtomatkustajat innostuisivat jatkolentoa odotellessaan käymään Haltiassa. Sekin kokemus voisi innostaa valitsemaan Suomen seuraavaksi matkakohteekseen, Haltian johtaja Timo Kukko sanoo.

– Haltian toimintatapa perustuu vahvasti verkottumiseen. Yhteistyö Finavian kanssa syventää tätä toimintatapaamme loistavasti. Haltiassa käy vuosittain noin 150 000 ihmistä, ja nyt Haltian upean ensimmäisen erikoisnäyttelyn voi nähdä noin40 000 matkustajaa viikossa, Kukko sanoo.

Luonnos-näyttely   Taidegalleria   Ajanvietettä lentoasemalla