Skip navigation

Finavia uudistaa matkustajien palveluita Kuopion lentoasemalla

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
13.05.2014 klo 06:00
Ilmakuva Kuopion lentokentästä.
Matkustajien palvelut Kuopion lentoasemalla parantuvat. Osana Finavian toteuttamia uudistuksia lentoasemalla avataan tiistaina 13. toukokuuta täysin uusittu kahvilapalveluita ja matkamuistoja tarjoava myyntipiste. Uutta on se, että kahvila palvelee lentoasemalla jatkossa matkustajia myös porttialueella turvatarkastuksen jälkeen.

– Matkustajat ovat toivoneet lentoaseman odotusalueelle kahvilaa, ja nyt toive toteutuu osana Finavian lentoasemien kehitysohjelmaa. Tämä on merkittävin suoraan matkustajille toteutettu uudistus terminaalissa pitkään aikaan. Uskon, että se tulee vaikuttamaan positiivisesti matkustajien tyytyväisyyteen lentoaseman palveluita kohtaan. Meille on tärkeää, että matkustajat viihtyvät ja pääsevät lennoille hyvissä tunnelmissa, sanoo Kuopion lentoaseman päällikkö Raija Niskanen Finaviasta.

Lentoaseman kahviloiden toiminnasta ennen ja jälkeen turvatarkastuksia huolehtii Kanresta Oy.

Kahvilassa on tarjolla hyvän kahvin lisäksi pientä purtavaa moneen lähtöön. Kahvilan valikoimista löytyy myös matkamuistoja sekä muun muassa parfyymeja.

– Uudessa kahvilassa paikallisuuskin on huomioitu. Erikoisuutena on, että nyt Kuopion lentoasemalle tulee myyntiin kalakukkoja, joita voi ostaa matkaevääksi tai vaikka tuliaisiksi, sanoo Kanresta Oy:n toimitusjohtaja Antti Rosenberg.

Kahvilan interiööri on luonnonläheinen. Sisustuksessa on tavoiteltu kesäistä tunnelmaa laiturin nokassa.

– Kesän ja loppuvuoden aikana panostamme lisää terminaalin viihtyisyyteen erilaisilla sisustusratkaisuilla. Kohennamme terminaalin sisätilojen ilmettä, mikä tukee lentoaseman merkitystä lentomatkustajien porttina maakuntaan. Kuopion lentoasema on toimiva ja nykyliikennettä hyvin palveleva. Uusimalla lentoaseman sisustusta saamme vietyä lentoaseman palvelukokemuksen uudelle tasolle loppuvuoden aikana, Niskanen lupaa.

Kuopion lentoasemalta on liki kymmenen Finnairin lentoa päivässä Helsinkiin. Lisäksi lentoasemalta on hyvät yhteydet lomakohteisiin. Lomalentoja voi tiedustella matkatoimisto Lomamatkoista.

Vuonna 2013 Kuopion lentoasemalla oli 261 000 matkustajaa. Lentoaseman omistaa ja sitä operoi Finavia Oyj, jolla on verkostossaan lisäksi muuta 24 lentoasemaa.

Matkustus