Skip navigation

Helsinki-Vantaalle rakennetaan 3 000 uutta parkkipaikkaa

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
28.10.2014 klo 08:00
Finavia aloittaa lentoasemalla pysäköintitalo P5:n laajennustyöt. Investoinnin arvo on noin 40 miljoonaa euroa.

Lentoaseman infrastruktuuri kehittyy tulevina vuosina valtavasti, kun Helsinki-Vantaa valmistautuu palvelemaan 20 miljoonaa vuosittaista matkustajaa. Mitä enemmän matkustajamäärä kasvaa, sitä enemmän tarvitaan myös parkkipaikkoja.

– P5:n laajennuksella varmistamme matkalle lähdön sujuvuuden myös silloin, kun terminaalin laajennustyöt ovat käynnissä ja matkustajia on kentällä entistä enemmän, sanoo lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Laajennustöiden myötä P5:een tulee noin 3 000 uutta autopaikkaa. Nykyiseen rakennukseen tehdään kaksi lisäkerrosta ja pysäköintitalon viereen rakennetaan kokonaan uusi lisäosa.

Finavian tekninen johtaja Henri Hansson kertoo, että investoinnin kokonaisarvo on noin 40 miljoonaa euroa. SRV Rakennus Oy:n kanssa solmitun sopimuksen työllisyysvaikutus on noin 350 henkilötyövuotta.

Lähes kaksi vuotta kestävät työt käynnistyvät lokakuun lopulla työmaa-alueen valmistelevilla töillä. Marraskuussa käynnistyvät maarakennus-, louhinta- ja räjäytystyöt. Laajennuksen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2016.

– Meillä on pitkäaikaista osaamista vaativien pysäköintilaitosten rakentamisessa. Olemme rakentaneet muun muassa Helsinki-Vantaan nykyisen P5-pysäköintilaitoksen, joka valmistui vuonna 2001, kertoo tuotantojohtaja Kimmo Kurki SRV:stä.

Finavian verkkosivuilta pysäköintitietoa ja tietoa muutoksista

Pysäköintitalo P5 on rakennustöiden ajan käytössä. Autopaikkoja on kuitenkin tarjolla hieman tavallista vähemmän, sillä osa P5-pysäköintilaitoksen kerroksista on töiden vuoksi suljettu.

Kaikkiaan Finavialla on Helsinki-Vantaan terminaalien läheisyydessä yhteensä noin 10 000 autopaikkaa kolmessa parkkihallissa ja kahdella ulkoalueella.

Matkustajat voivat tarkistaa paikkatilanteen ja halutessaan varata parkkipaikan etukäteen Finavian verkkosivuilta. Sivuilta saa tietoa myös ajoreittien muutoksista.

Finavian kehitysohjelma vahvistaa Helsinki-Vantaan kilpailukykyä

P5:n laajennus on osa Finavian käynnistämää noin miljardin euron kehitysohjelmaa, jonka tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa Euroopan johtavien vaihtolentoasemien joukossa.

Kehitysohjelman arvioidaan tarjoavan työtä noin 14 000 henkilötyövuoden verran ja tuovan lentoasema-alueelle noin 5 000 uutta, pysyvää työpaikkaa.

Samaan aikaan Finavialla on käynnissä mittava Helsinki-Vantaan palvelu-uudistus, jonka myötä lentoasemalle avautuu 70 uutta tai uudistettua myymälää ja ravintolaa.

Lue lisää Helsinki-Vantaan kehitysohjelmasta

Kehitys Matkustus