Skip navigation

Helsinki-Vantaan lentoliikennealueita korjataan kesäkaudella 2014

Artikkeli julkaistu
10.04.2014 klo 19:22
Helsinki-Vantaan lentoliikennealueilla remontoidaan ja rakennetaan uutta kesäkaudella 2014. Muutostöillä on jonkin verran vaikutusta lähialueen lentokonemeluun.

Lentoaseman jäänpoistoalueita rakennetaan ja rullausteitä päällystetään kesäkauden 2014 aikana. Se tarkoittaa muutoksia lentokoneiden reitteihin huhtikuusta kesäkuuhun.

Kun kiitotie 2 on suljettu 14.4.–13.6. klo 6-23, lännen ja lounaan puoleisilla tuulilla lentomelua havaitaan enemmän Keravan suunnassa. Lentomelu puolestaan vähenee Nurmijärven suunnassa.

Yöaikaan klo 23–6 liikenne on normaalia.

Helsinki-Vantaa ja melu Video: Kiitoteiden käyttö Helsinki-Vantaalla

Kehitysohjelma käynnistyi vuoden alussa

Finavia käynnisti alkuvuonna 2014 Helsinki-Vantaan kehitysohjelman, jonka tarkoituksena on säilyttää Suomen hyvät lentoyhteydet ja parantaa Helsinki-Vantaan asemaa kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa.

Vuoteen 2020 ulottuvassa kehitysohjelmassa keskitytään matkustuskapasiteetin kasvattamiseen sekä liikennejärjestelyjen parantamiseen.

Lentoliikennealueiden remontoinnin lisäksi terminaalissa lisätään lähikuukausina lähtöselvitysautomaatiota, nopeutetaan turvatarkastusta sekä uudistetaan myymälä- ja ravintolapalveluja.

Kehitysohjelman kautta lentoasema valmistautuu palvelemaan kuuden vuoden sisällä 20 miljoonaa matkustajaa.

Ihmisiä & Ilmailua Kehitys