Skip navigation

Helsinki-Vantaan yhteydet Venäjälle paremmat kuin koskaan

Artikkeli julkaistu
13.09.2014 klo 07:00
Vihreä lentokone lentokentällä.
Helsinki-Vantaalta pääsee nykyään suoraan kuuteen kaupunkiin Venäjälle. oneworldin uusi allianssikumppani S7 Airlines takaa myös loistavat jatkoyhteydet.

oneworld-allianssin yhtiöt ja Aeroflot lentävät Moskovaan jopa neljä kertaa päivässä. Olisiko vihdoin aika vierailla Punaisen torin maailmankuulujen nähtävyyksien äärellä? Entä tiesitkö, että Moskova on nykyään myös kulinaristien suosikkikohde?

Pietariin oneworld-yhtiöt lentävät kaksi kertaa päivässä kuutena päivänä viikossa. Leveiden bulevardien ja majesteettisen arkkitehtuurin kaupunkia ei syyttä kutsuta Pohjolan Pariisiksi. Eremitaasin museo kuuluu itseoikeutetusti maailman upeimpien museoiden joukkoon.

Uudet, kiinnostavat kohteet

Siinä missä Moskova ja Pietari lukeutuvat kosmopoliittisiin metropoleihin, perivenäläisyyttä kannattaa lähteä etsimään Helsinki-Vantaan uusista Venäjän-kohteista.

Jekaterinburgiin allianssi lentää parhaimmillaan neljä kertaa viikossa. Teollisuudestaan ja kulttuuristaan tunnettu miljoonakaupunki sijaitsee Uralilla, Euroopan ja Aasian rajalla. Nähtävyyksiin lukeutuu muun muassa Venäjän viimeisen tsaariperheen murhapaikan päälle rakennettu Kirkko veren päällä.

Nizhny Novgorodiin Finnair lentää jopa kolme kertaa viikossa. 400 kilometriä Moskovasta itään sijaitsevassa miljoonakaupungissa on panostettu tsaarinaikaisten rakennusten kunnostamiseen. Koristeellisuudessaan vaikuttavia ovat muun muassa Keskuspankin ja Messukeskuksen rakennukset.

oneworldin suora yhteys Kazaniin avattiin elokuussa 2014. Tatarstanin pääkaupunki tunnetaan tataarikulttuuristaan ja lukuisten urheilutapahtumien pitopaikkana. Kazanin kreml on Unescon maailmanperintökohteiden listalla. 

Samaraan allianssi lentää kolme kertaa viikossa. Volgajoen rannalla sijaitseva, neuvostoaikaan suljettu kaupunki on nykyään teollisuuden, talouden ja liikenneyhteyksien keskus. Nähtävyyksistä kiinnostavimpia on toisen maailmansodan aikainen Josif Stalinin bunkkeri, joka löydettiin vasta 1990-luvulla.

oneworldin Helsinki-Vantaalta suoraan Venäjälle lentävät yhtiöt ovat Finnair ja S7 Airlines.  

Hae lentoyhteyksiä ja aikatauluja


Sinua voivat kiinnostaa myös nämä aiheet

Nizhny Novgorod on uusi kohde Helsinki-Vantaalta

Moskova – Miskan ja yllätysten kaupunki

S7 aloittaa liikennöinnin


Teksti: Minna Kalajoki, Mediafocus Oy
Kuva: Finavia

Matkustus