Skip navigation

Hetken päässä Helsingistä: Moskova, Lappi, Bangkok, Kanariansaaret ja Dubai

Artikkeli julkaistu
02.01.2014 klo 10:25

around_moscow.jpg

Moskova: Punainen ja kaunis tori

Krasnaja merkitsee venäjäksi punaista, mutta aiemmin sana tarkoitti myös kaunista – siitä nimi Moskovan keskusaukiolle (Krasnaja Ploštšad), josta säteittäin lähtevät kadut muuttuvat myöhemmin valtateiksi ja tekevät Moskovasta koko Venäjän keskuksen. Kauneinta Punaisen torin laidalla on Pyhän Vasilin katedraali värikkäine kierteisine kupoleineen ja mielenkiintoisinta kenties Leninin mausoleumi, jossa säilytetään tämän muumioitua ruumista.

Useita lentoja päivittäin Helsinki Airportilta Moskovaan (Finnair, Aeroflot Russian Airlines)

around_lapland.jpg

Lappi: Luonnon muovaamaa ajanlaskua

Lappilaiset elävän vuodenkiertoa kahdeksan vuodenajan mukaan: pakkastalvi, hankikantokevät, jäidenlähtökevät, keskiyönaurinko, sadonkorjuu, ruska, ensilumi ja joulukaamos. Nyt joulukaamoksen aikaan ollaan jatkuvassa pimeässä kaudessa, joka kuitenkin päättyy lappilaisten vuoden huippuhetkeen, jouluun.

Useita lentoja Lapin kuudelle lentoasemalle Helsinki Airportilta päivittäin (Finnair, Norwegian, Flybe)

around_bangkok.jpg

Bangkok: Kiehtovat myrkyt

Queen Saovabha Memorial Institute on maailman vanhin käärmetarha. Turistit ovat tervetulleita ihailemaan käärmeitä ja oppimaan niistä, mutta instituutissa tehdään myös tutkimusta ja valmistetaan seerumeita: myrkkykäärmeen puremaan tepsii usein vain vasta-aine, joka on valmistettu saman käärmeen myrkystä. Tarhassa on tuhansia maailman myrkyllisimpiä käärmeitä, muun muassa komea kuningaskobra, joka voi kasvaa 5,5 metriä pitkäksi ja nousta kohottautuessaan ihmisen pituuteen!

Lennot Helsinki Airportilta Bangokiin päivittäin (Finnair)


around_canary.jpg

Kanarian saaret: Maailman paras ilmasto

Raikastavat pasaatituulet ja rannikkoja hipova Golf-virta selittävät Kanariansaarten vetovoimaa: Kanarialla on kesät talvet aurinkoinen kevätsää! Päivät ovat aurinkoisia, taivas sininen ja lämpötila ympäri vuoden noin 20 celsiusasetta.

Useita lentoja Helsinki Airportilta Kanarian saarten kohteisiin viikoittain (Norwegian, TUIfly)


around_dubai.jpg

Dubai: Ostos festarit

Dubaita kuvaillaan superlatiivien paikaksi. Sitä ovat myös sen ostosmahdollisuudet: maailman parhaimmistoa. Tammikuussa Dubaissa juhlitaan kuukauden kestäviä ostosfestivaaleja. Tapahtumaan osallistuvat kymmenet ostoskeskukset ja tuhannet liikkeet – jotkin näistä tarjoavat jopa 75 prosentin alennuksia.

Useita lentoja Helsinki Airportilta Dubaihin viikottain (Finnair)


Teksti: Tiia Soininen

Matkustus