Ohita navigaatio

Ivalon lentoaseman uudistustyöt alkavat

Artikkeli julkaistu
19.05.2014 klo 08:06
Arkistointipäiväys
Matkustus
Finavia käynnistää laajennus- ja kunnostustyöt EU:n pohjoisimmalla lentoasemalla maanantaina 19. toukokuuta.

Kyse on Finavian verkostolentoasemien merkittävimmästä investointikokonaisuudesta tänä vuonna ja sen arvo on 13,5 miljoonaa euroa.

Mikä muuttuu uudistusten myötä?

Ivalon lentoaseman terminaalirakennusta peruskorjataan ja laajennetaan, pysäköintipaikkoja lisätään ja lentoliikennealueita remontoidaan. Terminaalin uudistustöissä keskitytään erityisesti turvatarkastuslinjastoon, porttialueen odotustiloihin, kahvila- ja myymäläalueeseen sekä tulli- ja passintarkastustiloihin.

Lentoaseman uudistustöiden jälkeen matkustuskokemus on entistä sujuvampi ja mukavampi varsinkin sesonkiaikoina. Finavia myös valmistaa lentoasemaa kasvaviin liikennemääriin.

Miten lentoaseman uudistustyöt vaikuttavat matkustamiseen?

Finavia pitää huolen siitä, että matkustaminen Ivalon lentoaseman kautta on mahdollisimman helppoa ja sujuvaa myös muutostöiden aikana.

Lentoliikenne Ivaloon toimii muuten normaalisti, mutta elokuussa kiitotien kunnostustöiden ajan lentoasema on suljettu. Kolmen viikon tauon jälkeen lentoasema avataan jälleen maanantaina 25.8.2014.

Lentoaseman ollessa suljettu 4.-24.8.2014 matkustajat pääsevät ilmaiseksi bussilla Kittilän lentoasemalle, josta on yhteydet Helsinkiin.

Lisätiedot bussiyhteydestä

Milloin työt ovat valmiit?

Tämänhetkisen arvion mukaan terminaalin laajennusosa on valmis keväällä 2015. Viimeisetkin uudistustyöt ovat paketissa marraskuussa 2015. Koko investointi on arvoltaan 13,5 miljoonaa euroa.

Osa Finavian kehitysohjelmaa

Ivalon lentoaseman lisäksi tänä vuonna aloitetaan investoinnit Tampereella, Turussa ja Rovaniemellä. Lisäksi lukuisilla lentoasemilla tehdään pienempiä muutoksia viihtyvyyden ja palvelutarjonnan parantamiseksi. Verkostolentoasemiin investoidaan kuluvana vuonna noin 35 miljoonaa euroa.