Skip navigation

Kansainvälinen Two Tigers -ravintola avasi Helsinki-Vantaalla

Artikkeli julkaistu
10.11.2014 klo 07:00
Two Tigers ravintolatyöntekijä taittamassa sushiannosta vitriiniin.
Nyt lentoasemalta saa tuoretta sushia, nuudelikeittoja ja muita aasialaisherkkuja.

Vastikään Helsinki-Vantaan lentoasemalla avattu Two Tigers Sushi and Noodles -ravintola on ollut erityisesti aasialaismatkustajien mieleen. Aasiasta on kotoisin myös puolet ravintolan henkilökunnasta.

Portin 33 kupeessa, non-schengen-alueella, nautitaan tuoreista susheista, herkullisista nuudelikeitoista ja tuoksuvasta currysta. Pienempi nälkä selätetään tempuralla tai muilla tarkoin valituilla snackseilla. Palan painikkeeksi siemaillaan vihreää teetä tai sakea.

Two Tigers Sushi and Noodles on tänäkin iltapäivänä täynnä aasialaisen ruoan ystäviä. Itämaisen levollista, puumateriaalein sisustettua ravintolaa on vaikea ohittaa: herkulliset tuoksut kantautuvat aina non-schengen-alueen toiseen päätyyn saakka.

– Haluamme tarjota asiakkaille autenttisen, nopean ja laadukkaan elämyksen matkustamisen lomassa. Kentältä ei ole tähän saakka saanut tuoretta sushia, ja myös nuudelikeittoja on kyselty. Ravintolalle on siis ollut valmis tilaus, HMSHost Finlandin Operations Manager Juha Räsänen kertoo.

HMSHostin toinen samanniminen ravintola sijaitsee Balilla.Two Tigersin assistant kitchen manager Mohamed Ismail muutti Egyptistä Suomeen yhdeksän vuotta sitten.

Parhaat palat aasialaisesta keittiöstä

Sekä 60-paikkaisen ravintolan sijainti että konsepti on suunniteltu erityisesti aasialaismatkustajia varten. Läheisiltä porteilta lähtee runsaasti Aasian-lentoja, ja listalle on poimittu parhaat palat sikäläisestä keittiöstä.

Two Tigers on ainakin ”melkein ketjuravintola”. HMSHostin toinen samanniminen ravintola sijaitsee Balilla.

Assistant kitchen manager Mohamed Ismail nimeää ravintolan tilatuimmiksi annoksiksi nuudelikeitot sekä sushin, erityisesti California-setin. Hän paljastaa myös omat suosikkinsa.

– Pidän sushista, erityisesti ”grilled setistä”, jossa kalan pinta on grillattu kevyesti. Toinen suosikkini on ramen Korean -nuudelikeitto. Tähän ruokaan liittyy myös mieluisin saamani asiakaspalaute. Eräs korealainen asiakas totesi, että se maistuu yhtä hyvältä kuin kotipuolessa, hän kertoo.

Two Tigersin asiakasmäärä on ylittänyt odotukset, ja palaute on ollut poikkeuksetta hyvää.

– Aasialaiset arvostavat tuttuja ruokalajeja. Autenttinen tunnelma, paikan päällä valmistettu tuore sushi sekä uniikit nuudelikeitot näyttävät kuitenkin maistuvan myös muualta tuleville lentomatkustajille, Ismail toteaa.

 

Matkustus