Skip navigation

Lentoaseman HelsinkiMenu vie makumatkalle saaristoon

Artikkeli julkaistu
27.06.2014 klo 11:36
Ravintola lentokentällä.
Helsinki-Vantaan Fly Innin ahvenanmaalaisesta keittiöstä inspiroitunutta HelsinkiMenua voi nauttia elokuun loppuun saakka. Vuoden HelsinkiMenu -kilpailussakin ansioitunut, ekologisista raaka-aineista valmistettu menu ihastuttaa puhtailla saaristolaismauillaan.

HelsinkiMenu on osa Makujen Suomi -konseptia, jossa ravintolat valmistavat omannäköisensä kaupunki- tai maakuntamenun paikallisuutta ja vuodenaikoja korostaen.

Fly Inn Restaurant & Delin "HelsinkiMenu inspired by Åland" valittiin alkuvuonna neljän parhaan HelsinkiMenun joukkoon. Kilpailun raati kuvaili sen raaka-aineita Ahvenanmaan parhaiksi ja poikkeuksellisen sesonginmukaisiksi.

Kesässä maistuvat kala, ylämaan liha ja saariston hunaja

Fly Inn Restaurant & Delin HelsinkiMenun on suunnitellut keittiömestari Piia Järvenmäki.

Alkuruokana tarjoillaan peruna-fajitas, kylmäsavustettua haukea ja hiillostettua Ahvenanmaan nieriää luomuvihannesten kera. Annoksen kruunaa lämmin saaristolaishunajasta valmistettu vinaigrette.

Pääruokana tarjoillaan grillattua ylämaan härkää, ylikypsää lapaa ja saariston hunajaa.

Jälkiruoaksi herkutellaan suussa sulavaa friteerattua raparperi-suklaa-ganachea ja hunaja-maitojäätelöä.

Ylämaan härkä tilataan ahvenanmaalaiselta Ulfsby Gårdin tilalta, joka on ollut saman suvun hallussa jo 300 vuotta. Sen vähärasvaisessa ja maukkaassa lihassa maistuvat Ahvenanmaan mineraalipitoinen maaperä ja luonnon villit yrtit. Tuottaja vannoo puhtaan ja laadukkaan ruoan nimeen, ja kaikki tilalla kasvatetaankin ehdottoman ekologisesti ja eettisesti.

HelsinkiMenu inspired by Åland on tarjolla Fly Inn Restaurant & Delissä 31.8.2014 saakka.

Ravintolan aukioloajat ja yhteystiedot

Matkustus