Skip navigation

Lentoasemien verkosto vahvistaa ja vahvistuu

Artikkeli julkaistu
28.02.2014 klo 05:00
Pitkien etäisyyksien Suomessa nopeat lentoyhteydet ovat tärkeitä muun muassa elinkeinoelämälle; Finavian lentoasemaverkosto helpottaa ihmisten verkostoitumista.

Verkostoista puhutaan nykyisin paljon – hyvät verkostot helpottavat elämää, kun apua ja oikeanlaista asiantuntijuutta on aina saatavilla. Tai ainakin on joku kontakti, joka osaa taas omien verkostojensa myötä opastaa vaikkapa pulmatilanteessa eteenpäin.

Meillä Finavialla sana verkosto tarkoittaa myös hyvin konkreettista asiaa: lentoasemiemme verkostoa. Pitkien etäisyyksien Suomessa nopeat lentoyhteydet ovat tärkeitä muun muassa elinkeinoelämälle; meidän verkostomme helpottaa ihmisten verkostoitumista.

Vuoden alussa käynnistyneen Helsinki-Vantaan investointiohjelman ohella satsaammekin tänä ja tulevina vuosina myös verkostolentoasemiemme kehittämiseen.

Jokaista miljoonaa matkustajaa kohti syntyy tuhat työpaikkaa.

Oulun ja Vaasan lentoasemat kokivat isot muutokset jo viime vuonna. Tänä vuonna on Turun, Ivalon, Tampereen, Rovaniemen, Kittilän ja Kuopion vuoro.

Yksi hyvä esimerkki siitä, miten lentoasemia on kehitetty muutenkin kuin terminaalien peruskorjauksin, laajennuksin ja uudistuksin, on panostuksemme lasten matkustuskokemukseen.

Kittilän ja Rovaniemen lentoasemille on jo avattu uudet Lappsetin pystyttämät leikkipaikat ja samanmoiset nousevat pian myös Turkuun ja Ouluun.

Kaikki leikkipaikat on mietitty kaupungin mukaan: esimerkiksi Turussa voi liukua alas ”Turun linnan” katolta. Leikkipaikkoja oli toivottu meiltä useissa viesteissä ja sosiaalisen median keskusteluissa – mahdollisuus leikkienergian kuluttamiseen ennen lentoa on myös muiden matkustajien huomioimista.

Kansainvälisesti tunnustettu tosiasia on, että kohti jokaista miljoonaa matkustajaa syntyy tuhat työpaikkaa. Kun Helsinki-Vantaan kautta lensi viime vuonna jo yli 15 miljoonaa matkustajaa, tarkoittaa se, että Helsinki-Vantaan lentoasema-alueella on 15 000 työpaikkaa.

Vuonna 2020 tavoitteena on 20 miljoonaa matkustajaa – eli 20 000 työpaikkaa. Juuri Helsinki-Vantaan hyvinvointi antaa meille mahdollisuuden investoida myös verkostoon.

Hyvää matkaa, pidetään yhteyksiä!

Matkustus