Ohita navigaatio

Matkustatko Ivaloon elokuussa 2014? Katso reittimuutokset täältä

Artikkeli julkaistu
14.04.2014 klo 07:43
Arkistointipäiväys
Ivalon lentokenttä.
Ivalon lentoasema on suljettu 4.-24.8.2014 kiitotieremontin vuoksi. Tänä aikana lentomatkustajat kuljetetaan bussilla Kittilästä Ivaloon ja Ivalosta Kittilään, josta on lentoyhteydet Helsinkiin.

Bussimatka Ivalon ja Kittilän välillä kestää noin 3 tuntia 15 minuuttia. Bussi ajaa Sodankylän kautta.

Kittilästä Ivaloon

Bussi odottaa Kittilän lentoasemalla lennon saapumisen ja lähtee Ivaloon, kun matkustajat ovat kyydissä. Matkustajat eivät tarvitse erillistä bussilippua, lentolippu Kittilään riittää. Finavia tarjoaa bussikyydin ilmaiseksi.

Ivalosta Kittilään

Bussi Ivalon lentoasemalta lähtee Kittilään aina noin 4h 15min ennen lennon aikataulun mukaista lähtöaikaa. Aikataulussa huomioidaan lentoyhtiön määrittelemä vähimmäisaika lähtöselvityksen tekemiseen.

Bussien reitit

Bussit pysähtyvät Saariselällä Riekonlinnan hotellilla, Tunturihotellilla ja Kylpylähotellilla. Lisäksi kyytiin pääsee Kakslauttasen eli nelostien bussipysäkiltä. Myös Sodankylässä voi nousta kyytiin tai jäädä kyydistä pois. Kiilopäällä bussi pysähtyy tarvittaessa. Kiilopäältä kyytiin nousevien on ilmoitettava lähdöstään edellisenä päivänä hotellin aulapalveluun.

Bussin ajoaika on noin 3 tuntia 45 minuuttia. Molemmilla matkoilla pysähdytään 15 minuutiksi Sodankylässä Nesteen huoltoasemalle, missä voi jaloitella, käydä wc:ssä tai ostaa virvokkeita. Busseja liikennöi Lapin Tunturiliikenne Oy.

Pahoittelemme uudistustöistä matkustajille ja yhteistyökumppaneille aiheutuvaa haittaa. Kiitotieremontin tarkoituksena on lentoturvallisuuden ylläpitäminen.

Ivalon lentoaseman kehittämistyöt 2014-2015