Skip navigation

Matkustatko Venäjälle? Katso tästä nesteohjeet

Artikkeli julkaistu
21.01.2014 klo 08:45
Lentokone nousee taivaalle.
Venäjän ilmailuviranomainen on antanut uuden määräyksen, joka rajoittaa nesteiden kuljettamista lentokoneessa. Määräys on astunut voimaan 10. tammikuuta ja se kestää Sotshin olympialaisten päättymiseen eli maaliskuun lopulle asti.

Jos olet vaihtamassa konetta venäläisellä lentoasemalla, pakkaa kaikki nesteet ruumaan menevään matkatavaraan jo Suomessa. Kosmetiikka- ja hygieniatuotteita ei saa viedä matkustamoon edes alle sadan millilitran pakkauksissa.

Saamiemme tietojen mukaan myöskään lentokentiltä ostettuja tax free -tuotteita ei saa viedä Venäjällä lentokoneeseen.

Määräys koskee myös Venäjältä lähteviä matkustajia. Kun palaat Suomeen takaisin, pakkaa kaikki nesteet ruumamatkatavaraan. Venäjällä turvatarkastuksessa ne poistetaan käsimatkatavaroistasi.

Lääkkeiden ja vauvanruokien vienti koneeseen käsimatkatavaroissa lienee kuitenkin sallittua. Niihin kohdistuu erityisen tarkat turvatarkastustoimenpiteet.

Venäjällä käytännöt voivat vaihdella lentoasemittain. Määräyksiä voidaan tulkita väljemmin tai tiukemmin.

Mikä on nestettä?

Lentoturvallisuusviranomaiset luokittelevat nesteeksi veden ja juomien lisäksi esimerkiksi kaikki geelit, aerosolit, voiteet, rasvat ja muut kosmetiikka- ja hygieniatuotteet. Nesteitä ovat myös säilykkeet, pakasteet, useat elintarvikkeet ja rahkaa ja kermvaahtoa sisältävät leivonnaiset.

Pakkausohjeet muihin kohteisiin lentäville matkustajille