Skip navigation

Muutoksia Helsinki-Vantaan turvatarkastuspalveluiden tuottajissa

Artikkeli julkaistu
06.08.2014 klo 11:02
SOL Palvelut Oy on irtisanonut sopimuksensa turvatarkastuspalveluiden tuottamisesta Finavia Oyj:lle Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Sopimus päättyy vuodenvaihteessa, jonka jälkeen turvatarkastuspalvelut tullaan siirtämään muiden nykyisten palveluntarjoajien tuotettavaksi loppusopimuskaudeksi. Kiitämme SOL Palvelut Oy:tä ja sen henkilöstöä hyvästä yhteistyöstä turvatarkastuspalvelujen tuottamisessa. Turvatarkastuspalveluita koskevat uudelleenjärjestelyt pyritään hoitamaan siten, että matkustajille aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa.

Lentomatkustajien turvatarkastuksia säätelevät EU-maissa yhteiset säännöt, joilla pyritään varmistamaan matkustamisen turvallisuus ja sujuvuus kustannustehokkaasti. Suomessa turvatarkastusta koskevista määräyksistä vastaa Trafi, joka on myös kansallinen turvatarkastuksia valvova viranomainen.

Finavian tavoitteena on pitää turvatarkastusjonot maltillisina

Turvatarkastusten kehittäminen on ollut Finavian painopisteenä Helsinki-Vantaalla ja verkostolentoasemilla. Turvatarkastusjonot pyritään pitämään maltillisina, jotta matkustaminen yhtiön lentoasemien kautta on sujuvaa.

Turvatarkastuksista saamamme asiakaspalaute on kehittynyt viime aikoina positiivisesti. Finavian tavoitteena on varmistaa, että palvelutaso säilyy hyvänä myös jatkossa.

Toukokuussa avatun avaran ja valoisan turvatarkastuspisteen viisi linjaa ovat kasvattaneet Helsinki-Vantaan turvatarkastuskapasiteettia jopa 40 prosenttia. Matkustajia palvelee nyt Helsinki-Vantaalla yhteensä 23 turvatarkastuslinjaa.

Raportointi