Skip navigation

Naiset lentävät Helsinki-Vantaan ilmailunäyttelyssä

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
13.02.2014 klo 10:38
Taideteos naisesta sinisessä mekossa kiipeämässä lentokoneeseen.
On monta tapaa olla ilmassa. Mikä on sinun tapasi, kysyy Helsinki-Vantaalla ystävänpäivänä 14. helmikuuta avattava valokuvanäyttely.

Naiset nousevat ilmaan ja leijailevat lentoaseman Anti-Gravity Women -näyttelyn kuvissa. Krister Löfrothin yhdeksän kuvan muotokuvasarjassa kukin malli vastustaa painovoimaa omalla tavallaan: osa symbolisesti, osa todellisuudessa.

Näyttelyn teema on saanut inspiraationsa ilmailun ikoneista Ikaroksesta, Wrightin veljeksistä ja Amelia Earhartista, jotka kaikki tavoittelivat taivaita. Heille ei riittänyt arkeen alistuminen. He halusivat tyydyttää kaipauksensa, löytää jotain uutta ja mielekästä.

– Älä makaa painovoiman uhrina, vaan unelmoi ja ryhdy kulkemaan haavettasi kohti, Löfroth tiivistää kuviensa sanoman.

Löfrothille itselleen valokuvaaminen on keino nousta arjen yläpuolelle, taltioida häivähdys tunteesta ja tehdä siitä kuvan avulla ikuinen.

– Hyvä kuva ei kerro valmista tarinaa, vaan antaa katsojan jatkaa sitä ajatuksissaan. Hyvä kuva ei ole tyly vastaus vaan kaunis kysymys, hän sanoo.


Finavian, Ilmailutoimittajien ja Merja Ailama-Mäkitalon yhteistyön tuloksena syntynyt ilmailuaiheinen valokuvanäyttely on vuosien varrella esittänyt ilmailua ja lentämistä useista näkökulmista niin kansainvälisesti kuin Suomessakin tunnettujen kuvaajien kautta.

Monelle ilmailun ystävällä kaksi kertaa vuodessa vaihtuva näyttely on säännöllinen vierailukohde Helsinki-Vantaalla.

Näyttely sijaitsee terminaali 2:n tulokerroksessa lähellä apteekkia, Alkoa ja Picniciä. Alueelle on vapaa pääsy kaikille, jotka asioivat lentoasemalla. Näyttely on avoinna ympäri vuorokauden ja se on maksuton.

Valokuvanäyttely kuuluu Finavian ArtPort-taidekonseptiin. Sen perusideana on tarjota matkustajille pysähdyspaikkoja hektisen lentokenttämiljöön vastapainoksi.

ArtPort on Finavialle myös osa sen toimintaa vastuullisena yrityksenä. Näyttelyt ja galleriat tarjoavat taitelijoille mahdollisuuden saada töitään ja osaamistaan esille sekä kotimaiselle että kansainväliselle yleisölle.

Näyttelyn ovat yhteistyössä tuottaneet Finavia, Finnair, Kameralehti, Ilmailutoimittajat, Color-Kolmio, Epson, Krister Löfroth ja Merja Ailama-Mäkitalo. Mukana näyttelyä tuottamassa ovat lisäksi olleet Jas-tekniikka, Elinchrome, Suomen ammattikuvaajat ja Finnfoto.

Anti-Gravity Women -näyttelyn valokuvamallit ovat Hanna Kallio, Duo Minja, Veera Konga, Anna Pirhonen-Mattila, Maria Aalto, Titta Niemelä, Aada Hämäläinen, Ritva Rantala ja Oona.

Muuta ajanvietettä Helsinki-Vantaalla

Matkustus