Skip navigation

Nauti perillä pitempään: matkusta lentäen Lappiin

Artikkeli julkaistu
14.11.2014 klo 07:00
Lumi pöllyää laskettelijan takana.
Lapissa hiihtokausi alkaa marraskuussa ja jatkuu pitkälle kevääseen. Lapissa voi tehdä muutakin kuin hiihtää tai lasketella. Miten olisi esimerkiksi risteily jäänmurtajalla?

Lappiin pääsee kätevästi lentämällä Helsinki-Vantaalta johonkin pohjoisen kentistä. Lento sujuu tunnissa parissa ja kaikilta Finavian Lapin lentoasemilta, Enontekiöstä, Ivalosta, Kemi-Torniosta, Kittilästä, Kuusamosta ja Rovaniemeltä on hyvät yhteydet matkailukohteisiin.

Kuusamo

Luonnonystävien ja lapsiperheiden arvostama Salla sijaitsee keskellä kauneinta Lapin luontoa. Ruka on kansainvälisen tason hiihtokeskus, josta löytyy laaja kattaus rinteitä ja palveluita joka lähtöön.

Lentoaika Helsinki-Vantaalta Kuusamoon on 1 t 40min.Kuusamon lentoasemalta Rukalle 27 km, Sallaan 115 km.

Ivalo

Saariselän kahden tunturin laskettelukeskus on Suomen pohjoisin. Alueen polveilevat tunturimaastot ja kansallispuistot tarjoavat mahtavat maisemat myös maastohiihtäjille.

Lentoaika Helsinki-Vantaalta 1 t 30 min. Ivalon lentoasemalta Saariselälle 30 km.

Kittilä

Suomen pisimmät rinteet löytyvät Ylläkseltä, jossa rinteitä on yli 60. Aito tunturitunnelma ja luonnonkauniit maisemat houkuttelevat keskukseen myös maastohiihtäjiä.

Levi tunnetaan hyvistä, lapsiperheet huomioivista palveluistaan ja vilkkaasta yöelämästään. Levillä sijaitsee myös Suomen ainoa maailmancupin osakilpailussa käytettävä rinne.

Luonnonläheisellä Oloksella rinteet ja palvelut sijaitsevat sujuvasti lähekkäin. 

Lentoaika Helsinki-Vantaalta 1 t 30 min. Kittilän lentoasemalta Leville 14 km, Ylläkselle 45 km, Olokselle 83 km.

 

Rovaniemi

Pyhä on monipuolinen hiihtokeskus, jonka rinteet haastavat kokeneetkin laskijat. Sijainti kansallispuiston kupeessa takaa upeat maisemat kaikkeen luonnossa liikkumiseen.

Suomun laskettelukeskus tunnetaan hyvistä rinneprofiileistaan ja suojaisista rinteistään.

Luostolta löytyy aitoa tunnelmaa ja kaikentasoisille laskijoille sopivia rinteitä.

Tiesitkö, että ainoa, oikea Joulupukki asuu myös Rovaniemellä? Hänet voi tavata Joulupukin Pajakylässä tai SantaParkissa.

Matka-aika Helsinki-Vantaalta 1 t 20 min. Rovaniemen lentoasemalta Pyhälle 128 km, Suomulle 124 km, Luostolle 110 km.

Kemi-Tornio

Kemin ykkösnähtävyys on maailman suurin lumilinna, jossa voi mennä jopa naimisiin. Kaupungin keulakuva, jäänmurtaja Sampo risteilee talvisin arktisissa merimaisemissa. Rohkeimmat kokeilevat uintia hyisessä vedessä, onneksi sentään lämpimissä pelastuspuvuissa!

Matka-aika Helsinki-Vantaalta 1 t 35 min.

Enontekiö

Enontekiöltä voi tehdä retken Kilpisjärvelle Suomi-neidon peukaloon, jossa arktista maisemaa komistavat kymmenet Suomen korkeimmat tunturit. Perheiden suosima pieni laskettelukeskus Hetta Hiihtomaa sijaitsee vain 12 km päässä Enontekiön lentokentältä.

Enontekiölle järjestetään talvikauden aikana lukuisia tilauslentoja Isosta-Britanniasta.

Matkustus Ihmisiä & Ilmailua