Skip navigation

Pysäköinnissä valaistaan ledeillä, 85 % säästöt

Artikkeli julkaistu
11.11.2014 klo 11:25
Autoja pysäköitynä valaistussa parkkihallissa.
Helsinki-Vantaan lentoaseman P5-pysäköintihallin valaistus parani ja energiankulutus pieneni 85 prosentilla, kun 2 100 vanhaa valaisinta vaihdettiin Philipsin ledivalaisimiin.

P5-parkkitalon 44 790 neliötä ja seitsemän kerrosta ovat nyt aiempaa valoisampia ja energiatehokkaampia. Investointi pienentää huomattavasti myös huoltokustannuksia.

Finavia korvasi kaikki vanhat 80 watin elohopeapurkauslamput  uusilla Pacific LED -valaisimilla, joita ohjataan liiketunnistimilla. Valaistus himmentyy tai sammuttuu automaattisesti, kun pysäköintihallissa ei ole liikettä.

Suomessa on herätty ledien hyötyihin

Energiansäästön ja ledien pitkän käyttöiän vuoksi valaisimien vaihdon kustannukset maksavat itsensä takaisin noin kolmessa vuodessa. Ledeihin siirtyminen on taloudellisesti kannattavaa ja monet suomalaisyritykset ovat huomanneet energiatehokkaan valaistuksen hyödyt. 

Philipsin avainasiakaspäällikkö Jani Suojasen mukaan lediratkaisujen kysyntä kasvaa jatkuvasti. Yritykset ymmärtävät aiempaa paremmin, kuinka voidaan  säästää energiaa, huoltokuluja sekä vähentää päästöjä.

- Myös EU:n energiatehokkuusdirektiivi asettaa paineita yrityksille, sillä vuoden 2015 jälkeen energiatehottomia valonlähteitä ei enää saa myydä. Monet yritykset haluavat investoida jo nyt tulevaisuuden valaisutekniikkaan, kuten Helsinki-Vantaan pysäköintihallin esimerkki osoittaa”, sanoo Suojanen.

Lähde: Philipsin tiedote 6.11.2014

 

Kehitys Matkustus