Ohita navigaatio

Uudet reitit Moskovaan ja Alanyaan käynnistettiin tänään

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
26.04.2014 klo 10:15
Arkistointipäiväys
Kaksi miestä uuden lentoreitin avajaisissa.
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentoasemalla juhlittiin 26. huhtikuuta sekä uuden lentoyhtiön tuloa Suomeen että uutta reittikohdetta.

Lauantaina aamupäivällä S7-lentoyhtiö aloitti liikennöinnin Moskovaan ja Finnair käynnisti reittilennot Turkin Alanyan uudelle Gazipasan kentälle.

– S7:n myötä Moskovan-liikenteen frekvenssi kasvaa merkittävästi. Matkustajille on nyt tarjolla entistä paremmat aikataulut ja lisää valinnanvaraa eri yhtiöiden välillä, sanoi S7:n reittiavajaisissa puhunut johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Moskovan-yhteyksien paraneminen vahvistaa myös Helsinki-Vantaan asemaa kansainvälisenä vaihtokenttänä. S7 on Oneworld-lentoyhtiöliittymän jäsen, mikä tarjoaa venäläisille matkustajille kattavan reittiverkoston Helsingin kautta ympäri maailmaa.

Helsinki-Vantaalta on nyt Moskovan lisäksi suorat reittiyhteydet Venäjälle kolmeen muuhun kaupunkikohteeseen: Pietariin, Jekaterinburgiin ja Cherepovetsiin. Moskovan Sheremetyevon lentoasemalle operoivat päivittäin Finnair ja Aeroflot. S7 lentää päivittäin Moskovan Domodedovon kentälle.

Alanyan-reitin aloitus lisää varsinkin vapaa-ajan matkustajien mahdollisuuksia lentää Turkkiin entistä vaivattomammin. Finnair lentää kesäkaudella reittilentoja myös Antalyaan. Suoria reittilentoja Turkkiin on kesäliikennekaudella näin olleen yhteensä kahdeksan viikossa.

– Helsinki-Vantaan lentotarjonta ja aikataulut ovat parantuneet mukavasti parin viimeisen vuoden aikana. Viime vuonna avattiin viisi uutta reittikohdetta eri puolille maailmaa. Tänä vuonna on neljän ensimmäisen kuukauden aikana avattu jo neljä uutta kohdetta, iloitsee Sundelin.

Uusien reittikohteiden lisäksi lentoyhtiöt ovat lisänneet lentovuorojaan ja uusia yhtiöitäkin on tullut Suomen markkinoille. 

– Matkustajien kannalta myös frekvenssien lisääntyminen on tärkeää. Viime vuonna 11 kohteen aikatauluihin tuli lisävuoroja tai tutuilla reiteillä alkoi operoida uusia yhtiöitä.

Venäläinen lentoyhtiö S7 lentää Moskovan-reittiä Airbus A319 -koneella. Kone saapuu Helsinkiin kello 12.05 ja lähtee takaisin Moskovaan kello 12.45 päivittäin.

Finnair lentää Alanyaan Airbus 320 -konetyypillä kolme kertaa viikossa. Lentopäivät ovat torstai, lauantai ja sunnuntai.

Hae aikatauluja ja lentoyhteyksiä   Moskova - Miskan ja yllätysten kotikaupunki   Turkki -  lomamatkustajien suosikkikohde

Kuvassa: S7-lentoyhtiön myyntijohtaja Andrey Larchenko ja johtaja Joni Sundelin Finaviasta avaavat uuden Helsinki-Moskovan-reitin 26.4.2014.