Skip navigation

Två öppningsceremonier på Helsingfors-Vanda i lördags

Pressmeddelande
Article published
26.04.2014 kl 10:15
Two men at flight router opening ceremony.
Den 26 april firades det på Helsingfors-Vanda flygplats att två nya flygbolag inledde flyg i Finland samt en ny flygdestination.

På lördagseftermiddagen inledde flygbolaget S7 flyg till Moskva och Finnair inledde reguljärflyg till den nya flygplatsen Gazipaşa i Alanya i Turkiet.

– I och med S7 ökar frekvensen i Moskvatrafiken betydligt. Nu erbjuds passagerarna ännu bättre tidtabeller och ett större utbud av flyg i olika flygbolag, sade direktör Joni Sundelin på Finavia när han talade vid öppningsceremonin för S7.

De förbättrade förbindelserna till Moskva stärker också Helsingfors-Vandas ställning som internationell transferflygplats. S7 är medlem av flygbolagsalliansen Oneworld, vilket erbjuder ryska passagerare ett omfattande ruttnätverk via Helsingfors ut i världen.

För närvarande har Helsingfors-Vanda direkta ruttförbindelser även till tre andra städer i Ryssland: S:t Petersburg, Jekaterinburg och Tjerepovets. Finnair och Aeroflot flyger varje dag till Sjeremetevos flygplats i Moskva. S7 flyger dagligen till Domodedovos flygplats i Moskva.

I och med flygen till Alanya blir det särskilt för fritidspassagerare ännu enklare att flyga till Turkiet. Under sommarsäsongen flyger Finnair också till Antalya, vilket innebär sammanlagt åtta direkta reguljärflyg till Turkiet per vecka.

– Flygutbudet och tidtabellerna på Helsingfors-Vanda har förbättrats betydligt de senaste ett par åren. År 2013 lanserades fem nya destinationer i olika länder. Under de fyra första månaderna 2014 har bolagen introducerat så många som fyra nya destinationer, säger en glad Sundelin.

Därutöver har flygbolagen ökat antalet flyg, och även ett antal nya bolag har kommit in på den finska marknaden. 

– För passagerarna är det viktigt att frekvenserna också ökar. I fjol infördes fler turer i tidtabellerna för elva destinationer och ett antal nya bolag började flyga på vissa gamla rutter.

Det ryska flygbolaget S7 flyger till Moskva med Airbus A319. Planet anländer till Helsingfors klockan 12.05 och avgår till Moskva klockan 12.45 varje dag.

Finnair flyger till Alanya med Airbus 320 tre gånger per vecka, dvs. torsdagar, lördagar och söndagar.

Sök tidtabeller och flyg

 

 

Resa