Skip navigation

10 teknistä syytä matkustaa Helsinki-Vantaan kautta

Artikkeli julkaistu
24.06.2015 klo 06:00
Lentoasemamme on Euroopassa edelläkävijä sähköisten palveluiden käyttöönotossa. Testaa ainakin näitä kymmentä digi-palvelua.

1) Käytä rajattomasti WiFi-yhteyttä

Nopea (100 Mbs), ilmainen ja helppokäyttöinen langaton internetyhteys ei edellytä erillisiä tunnuksia.

2) Lataa sähköä helposti ja työskentele rauhassa

Suvanto-saarekkeissa on näkö- ja kuulosuojat, sähköpistokkeita ja pöytätaso. Työskentele ja rentoudu rauhassa. Saarekkeet löytyvät porteilta 16, 19 ja 37.

Jos puhelimessasi on langaton Qi-lataus, aseta puhelin suoraan X-merkityn latauspisteen päälle. Muihin puhelimiin liitetään PowerKiss Ring, jonka voit lainata tai ostaa kahviloiden ja ravintoloiden henkilökunnalta.

Puhelimien langattomat latauspisteet löydät portilta 14 (Seasons-ravintola), 24 (kahvila Alvar A), 26 (kahvila Tori), 27 (ravintola Fly Inn) sekä Finnairin loungeista.

3) Oman lennon aikataulu- ja porttitiedot verkkosivulta ja applikaatiosta

Älykkäät verkkosivumme tarjoavat sinulle muun muassa jatkuvasti päivittyvät aikataulu- ja porttitiedot sekä lähellä lähtöporttiasi sijaitsevat palvelut ja tarjoukset. Illalla ja yöllä voit tarkistaa sillä hetkellä avoinna olevat palvelut.

Verkkosivut toimivat älypuhelimella, tabletilla ja pöytätietokoneella. Tiedot saat myös mobiilisovelluksestamme, jonka voit ladata IOS-, Android- ja Windows-laitteille.

Oletko lähdössä lennolle? Hae tästä lentosi ja katso tarkemmat tiedot.

4) Helsinki-Vantaan mobiilisovellus Apple Watchin älykellossa

Helsinki-Vantaa tarjoaa ensimmäisten joukossa sovellusta myös Apple Watchin älykelloon. Sovelluksessa käytetään notifikaatioita, jolloin esimerkiksi tieto portin aukeamisesta ilmestyy kellon näytölle ja selviää näin vain yhdellä vilkaisulla.

5) Varaa parkkipaikka etukäteen netistä

Saat samalla tarkistettua paikoituksen hinnat, paikkatilanteen ja maksutavat. Lisää tietoa pysäköintisivuiltamme.

6) Nopeasti passintarkastuksesta

Passiautomaatilla passintarkastus sujuu muutamassa minuutissa. Automaattia voivat käyttää EU-maiden, Norjan, Islannin, Liechtensteinin sekä Japanin kansalaiset. Lisäksi maasta poistuessaan automaatin kautta voivat kulkea Etelä-Korean, Yhdysvaltojen, Kanadan, Australian ja Uuden-Seelannin kansalaiset.

7) Matkalippujen tarkastus digitaalisesti  

Kun menet turvatarkastukseen, näytä matkalippusi tai tarkastuskorttisi automaatin lukijaan ennen turvatarkastukseen menoa. Automaatti lukee viivakoodilta lentotiedot ja päästää matkustajan etenemään turvatarkastukseen. Vastaavasti lähtöportilla voit nousta koneeseen, kun kuljet e-portin kautta.

Matkalippujen tarkastusautomaatit ovat tällä hetkellä koekäytössä vain osassa turvatarkastuspisteitä ja lähtöportteja, mutta jo tänä vuonna e-gate-palveluja on tarkoitus laajentaa.

8) Matkatavara-automaatit tuovat joustoa matkalle lähtöön

Kun olet tehnyt lähtöselvityksen ja saanut matkatavaralipukkeet lentoaseman check-in-automaatilta, voit viedä matkatavarasi bag drop- automaatille, skannata ne ja lähettää hihnaa pitkin lentokoneen ruumaan. Saat joustoa matkalle lähtöön, kun voit edetä oman aikataulusi mukaan.

Näin käytät automaatteja

9) Edistyksellistä pysäköintiä

Parkkihalli P1:ssä on neljä sähköautojen latausasemaa lähellä terminaalin sisäänkäyntiä.

P5-taloon on asennettu LED -valaisimet, joita ohjataan liiketunnistimilla. Valaistus himmentyy tai sammuu automaattisesti, kun pysäköintihallissa ei ole liikettä.

10) Matkustajavirtojen sisätilapaikannus

Ensimmäisenä lentoasemana maailmassa hyödynnämme WiFi-signaaleihin perustuvaa sisätilapaikannusta matkustajavirtojen seurannassa. Se auttaa meitä löytämään esimerkiksi turvatarkastuksen tai myymälöiden pullonkaulat ja parantamaan palveluitamme.

Matkustus Kehitys