Skip navigation

Finavia rakentaa Rajavartiolaitoksen helikoptereille uuden kotipesän

Artikkeli julkaistu
07.07.2015 klo 09:09
Havainnekuva helikopteritukikohdasta.
Finavia Oyj aloittaa helikopteritukikohdan rakentamisen Helsinki-Vantaalla syksyllä 2015. Rajavartiolaitoksen on tarkoitus siirtää toimintojaan uuteen tukikohtaan syksyllä 2016.

Helikopteritukikohta rakennetaan kakkoskiitotien varrelle, Tullimiehentie 16:een lähelle rahtiyhtiöiden terminaaleja. Alueella on tehty jo valmistelevia töitä, mutta tukikohdan varsinaiset rakennustyöt aloitetaan myöhemmin syksyllä.

Tukikohta on valmistuessaan noin 6000 neliömetrin suuruinen. Rakennukseen on suunnitteilla tilat helikoptereille, huoltohalli sekä toimistoja. Tukikohdan läheisyyteen tehdään ilma-alusten nousu- ja laskeutumisalue.

Rajavartiolaitoksen on määrä siirtää tukikohtaan helikopteritoimintansa Malmin lentoasemalta, josta valtio toimintoineen on vetäytymässä vuoden 2016 lopussa. Vuokrasopimus Finavian ja Rajavartiolaitoksen välillä solmitaan 20 vuodeksi.

Finaviassa huolehditaan siitä, ettei Rajavartiolaitoksen helikopteritoiminnasta aiheudu ongelmia kaupalliselle lentoliikenteelle. Asiaan on kiinnitetty erityistä huomiota suunnittelussa. Helikoptereiden ei-kiireelliset lennot ohjataan muu lentoliikenne ja asutus huomioiden kohti itää ja etelää.

Kehitys