Skip navigation

Finavia työllistää tänä kesänä kymmeniä kesätyöntekijöitä

Artikkeli julkaistu
18.05.2015 klo 10:42
Mies heittää paperilennokin.
Finavia haki kevään aikana kesätyötekijöitä monenlaisiin tehtäviin lentoasemille ja konsernitoimintoihin.

Työ lentokentällä kiinnostaa ja hakemuksia saatiin yhteensä 800 reiluun 30 tehtävään. Suurin osa kesätyöpaikoista on nyt täytetty ja valituille on ilmoitettu.

- Lentokenttä työpaikkana on ainutlaatuinen, eikä sen vetovoima ole hiipunut. Lentoliikenteen haasteista ja kotimaan matkustajamäärien tasaisesta vähenemisestä huolimatta Finavia haluaa kantaa vastuuta nuorista ja tarjota arvokasta työkokemusta. Kesätyö avaa ovia työelämään ja voidaan oppia puolin ja toisin, sanoo Finavian henkilöstöjohtaja Kaarina Soikkanen.

Finavia on tarjonnut kesätöitä nuorille monena kesänä lentoasemien eri toiminnoissa.

Työpaikkoja tulevaisuuden tekijöille

Lentoliikenne työllistää tulevaisuudessakin ja uusia osaajia tarvitaan alalle. Matkustajamäärän nousun 20 miljoonaan arvioidaan tuovan Helsinki-Vantaan alueelle noin 5 000 uutta, pysyvää työpaikkaa.

Nyt käynnissä oleva palvelu-uudistus luo Suomeen arviolta ainakin 200 uutta työpaikkaa. Tulevaisuudessa myös erilaisille digitaalisten palveluiden osaajille on kysyntää.

Maakuntalentoasemilla tarve on erityisesti moniosaajille, jotka pystyvät tekemään erilaisia töitä turvatarkastuksesta kunnossapitoon. Tehtävät sisältävät usein myös palo- ja pelastusvalmiudessa olemista, joten hyvä fyysinen kunto on tehtävissä tarpeen.

Finavia arvostaa kaikissa työtehtävissä asiakaspalveluasennetta ja tahtoa varmistaa matkustajille sujuva lentomatka.

Ihmisiä & Ilmailua