Skip navigation

Finavian kiitotieremontti valmiiksi Kittilässä - Lennot jatkuvat 31.8.

Artikkeli julkaistu
28.08.2015 klo 06:35
Kittilä lentoaseman julkisivua.
Finavia avaa Kittilän lentoaseman liikenteelle 31.8. maanantaina onnistuneen kiitotieremontin jälkeen. Lentoasemalla valmistaudutaan parhaillaan kiireiseen talveen, jolloin Lufthansa aloittaa suorat reittilennot Müncheniin.

Kittilän lentoaseman kiitotie, rullaustiet sekä asemataso päällystettiin elokuussa uudella asfaltilla. Samalla kiitotien päissä olevat turva-alueet kunnostettiin ja kiitotien sadevesiviemäröinnit korjattiin.

Lisäksi maaliikennealueelle rakennettiin kesällä lisää pysäköintitilaa. Investointien arvo on kokonaisuudessaan yli kolme miljoonaa euroa.Kittilän lähialue ja erityisesti Levi maailmancup-kisoineen ovat kiinnostavia kohteita kansainvälisesti, mistä kertoo Lufthansan uusi suora reitti Kittilän ja Münchenin välillä tulevana talvena. Kittilään saapuu matkustajia myös Helsingin kautta, josta on talven sesonkiaikana jopa yli 30 lentoa viikossa.

Lisäksi Kittilään lennetään talvella parhaimmillaan yli kymmenen lentoa viikossa suoraan Euroopan kohteista.

– Odotamme innolla tulevaa talvikautta. Nyt meillä alkaa olla toimiva paketti kasassa, kun terminaalin sisätilat saatiin priimakuntoon viime vuonna ja vastapäällystetty kiitotie varmistaa turvalliset laskeutumiset ja nousut. Tervetuloa Lappiin! toivottaa lentoaseman päällikkö Kari Tohmo.

Avoimet ovet Kittilän lentoasemalla 29.8. lauantainaLapin lentoasemien uudistustöillä Finavia varmistaa, että lentoliikenne sujuu ja että Lapissa olisi hyvät edellytykset lentoliikenteen kasvulle. Kittilän lisäksi Ivalossa on käynnissä laajat uudistukset, jotka valmistuvat talvikaudeksi. Rovaniemellä puolestaan terminaalin sisätiloja uusitaan sujuvammiksi ja viihtyisämmiksi.

Matkustus