Skip navigation

Helsinki-Vantaa jälleen maailman TOP10-listalla

Artikkeli julkaistu
22.10.2015 klo 06:00
Ihimiset odottavat kirkkaan valkoisessa aulassa.
Helsinki-Vantaan menestys jatkuu. Lentoasema on jälleen sijoitunut kärkisijoille maailman lentokenttien palveluvertailuissa.

Lentoasemia ja erityisesti niiden lepomahdollisuuksia kartoittava SleepingInAirports-sivusto on julkaissut vuoden 2015 äänestyksen tulokset lentoasemavertailuissa.

Sivustolla kävijät valitsivat muun muassa Euroopan ja koko maailman parhaat lentoasemat sekä maailman uniystävällisimmät lentoasemat vuonna 2015.

7. paras maailmassa – 2. paras Euroopassa

Innovatiiviseksi ja vaihtoystävälliseksi kuvailtu Helsinki-Vantaa sai kiitosta maksuttomasta wifistä, siisteistä ja moderneista tiloista sekä ystävällisestä henkilökunnasta.

Helsinki-Vantaa valittiin maailman seitsemänneksi parhaaksi lentoasemaksi kokonaisvaltaisen lentoasemakokemuksen perusteella.

Euroopan lentoasemien joukossa Helsinki-Vantaa säilytti vuoden 2013 ja 2014 asemansa sijoittumalla listalla jälleen sijalle 2.

Koko maailman lentoasemavertailua ei sivusto ole aikaisempina vuosina tehnyt.

Innovatiiviseksi ja vaihtoystävälliseksi kuvailtu Helsinki-Vantaa sai äänestäjiltä kiitosta muun muassa maksuttomasta wifistä, siisteistä ja moderneista tiloista sekä ystävällisestä henkilökunnasta. Myös lentoaseman taidegalleria, innovatiiviset GoSleep-unikapselit sekä laaja valikoima myymälöitä ja ravintoloita mainittiin kyselyssä.

 

Helsinki-Vantaan erottautuviksi tekijöiksi mainittiin muun muassa portilla 37 sijaitseva taidegalleria.

Maailman 3. uniystävällisin lentoasema

Helsinki-Vantaa äänestettiin samassa vertailussa maailman 3. uniystävällisimmäksi lentoasemaksi.

Kolmanteen sijaan oikeuttivat muun muassa lentoaseman porttialueen käsinojattomat tuolit ja aurinkotuoleja muistuttavat lepotuolit, hiljainen ja maksuton Kainuu Lounge sekä GoSleep-unikapselit.

Vuonna 2013 Helsinki-Vantaa oli vertailussa sijalla 5. ja vuonna 2014 sijalla 3.

Suomalaiset GoSleep-unikapselit saivat kiitosta äänestykseen osallistuneilta.

Maailman parhaaksi sekä uniystävällisimmäksi lentoasemaksi vuonna 2015 valittiin Singapore Changin kenttä. Euroopan parhaaksi lentoasemaksi sijoittui Münchenin lentoasema.

Katso tästä Helsinki-Vantaan aikaisempien vuosien palkinnot ja tunnustukset

Matkustus Raportointi