Skip navigation

Helsinki-Vantaan kiitotieremontti valmistui aikataulussa

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
02.08.2015 klo 10:00
Kiitotie 1:n peruskorjaus on valmistunut ja kiitotie otetaan jälleen lentoliikenteen käyttöön. Finavia juhli kiitotien avajaisia sunnuntaina 2.8.2015.

Noin kolme kuukautta kestänyt remontti valmistui suunnitellusti sunnuntaina 2.8.

- Kiitotieremontti valmistui hienosti aikataulussa ja suunnitelmien mukaan. Aikataulu oli tiukka ja haastava, mutta urakoitsijamme suoriutuivat työstä erittäin hyvin, Helsinki-Vantaan apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola Finaviasta kiittelee.

Toukokuussa käynnistynyt peruskorjaus toteutettiin kahdessa vaiheessa. Ensimmäiseksi uusittiin kiitoteiden 1 ja 2 risteyskohta, jolloin myös kiitotie 2 oli käytössä rajoitetusti. Heinäkuun alussa remontin toisen vaiheen käynnistyttyä kiitotie 2:ta voitiin jo käyttää täydellä kapasiteetilla.

- Vaikka lentoliikenne saatiinkin sujumaan kesän aikana remontista huolimatta hyvin, on hienoa, että pääsemme nyt jatkamaan toimintaa täydellä kiitotiekapasiteetilla, Noronen-Juhola sanoo.

35 hehtaaria, 135 000 tonnia asfalttia ja 55 km kaapelia

Kiitotieremontin työmaa kattoi lentoasemalla lähes 35 hehtaarin kokoisen alueen.

Töiden aikana kiitotieltä jyrsittiin lähes 100 000 tonnia päällystettä. Uutta asfalttia valettiin reilut 135 000 tonnia. Kaiken kaikkiaan remontin aikana asennettiin 55 km kaapelia ja lähes 2000 valaisinta.

- Noin 18 miljoonan euron investointi toteutettiin ennen kaikkea ensiluokkaisen turvallisen lentoliikenteen takaamiseksi. Tehtävänämme on tukea Suomen lentoliikenteen kasvua tarjoamalla lentoliikenteelle turvalliset, toimivat ja edistykselliset puitteet, Noronen-Juhola kertoo.

Kiitotie 1 otetaan lentoliikenteen käyttöön sunnuntaina 2.8. iltapäivällä.

Kiitotie 1 otetaan lentoliikenteen käyttöön sunnuntaina 2.8. iltapäivällä. Sunnuntaiaamuna Finavia juhlisti remontin valmistumista avajaistilaisuudella, missä lentoaseman naapurialueiden asukkaat, Finavian sosiaalisen median kanavien seuraajat sekä muiden sidosryhmien edustajat pääsivät tutustumaan vastauusittuun kiitotiehen lähietäisyydeltä.

Katse vuodessa 2020

Kiitotieremontti tukee Finavian käynnissä olevaa Helsinki-Vantaan kehitysohjelmaa. Noin 900 miljoonan euron kehitysohjelma kasvattaa Helsinki-Vantaan kansainvälisen lentoliikenteen kapasiteettia ja valmistaa lentoasemaa palvelemaan 20 miljoonaa vuosittaista matkustajaa vuonna 2020.

Samaan aikaan Finavia on uudistanut Helsinki-Vantaan kaupallista valikoimaa. Lähes 70 uutta tai uudistettua myymälää ja ravintolaa on avattu lentoasemalle viimeisen vuoden aikana.

Kehitys Ihmisiä & Ilmailua